Nezadovoljstvo mještana koji žive uz Karepovac (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Nezadovoljstvo mještana koji žive uz Karepovac (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr

Tijekom turističke sezone na splitskom se području na dan prikupi oko 300 tona smeća, od čega oko 60 tona u gradskom središtu, izvijestio je u petak ravnatelj gradskoga komunalnog poduzeća "Čistoća" Miroslav Delić na tematskoj sjednici splitskoga Gradskog vijeća na kojoj se raspravlja o komunalnim teškoćama u tom gradu tijekom turističke sezone.


Delić je istaknuo da iz godine u godinu raste broj turista koji posjećuju Split, što, kako se izrazio, "stvara prenapregnutost na gradskim ulicama".

Vezani članci Radnici Čistoće Novi sastanak s radnicima Čistoće: "Nadam se da nam neće biti potrebne bilo kakve sindikalne akcije, uključujući štrajk" Otpad na zagrebačkim ulicama - 11 VELIKA GALERIJA Grad se guši u smeću: Pogledajte kako izgledaju ulice Zagreba dok radnici Čistoće štrajkaju

Po njegovim riječima, tijekom turističke sezone središtem Splita na dan se kreće oko 60.000 ljudi, a vikendom više od 150.000.

Ravnatelj gradskog poduzeća "Splitska obala" Dražen Delić je istaknuo kako Split ima 5,2 kilometra plaža koje se čiste cijele godine, a tijekom turističke sezone svaki dan.

"Ove smo godine za uređenje plaže Firula potrošili 160 tona pijeska", rekao je Dražen Delić i dodao da su na svim gradskim plažama ove godine promijenjene dotrajale klupe. Po njegovim riječima, dodatno je uređen dio plaže na Žnjanu namijenjen invalidima te plaža za pse u Duilovu. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju