Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Hej tata, evo ti kravata koja dolazi iz...'

Na CNN iReportu izvrsna turistička promidžba Dubrovnika i Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
CNN iREPORT, dio CNN.com web portala, protekli je tjedan objavio zanimljiv video klip o Dubrovniku i Hrvatskoj. Reportaža naslova 'Hej tata, evo ti kravata koja dolazi iz...' bazira se na priči o predmetu koji se najčešće poklanja očevima povodom 'Father's Day'-a u Americi.

U razgovoru Percy von Lipiski, jedan od najnagrađivanijih voditelja CNN-a i Jasna Đurković, direktorica kultnog dubrovačkog Hotela Excelsior, otkrivaju detalje iz slavne dubrovačke prošlosti poput priče o Dubrovniku koji je davne 1776. godine kao neovisna država priznao neovisnost SAD-a. Jasna, između ostalog ističe i hrvatsko porijeklo kravate, te poznatog voditelja daruje kravatom s poznatim psima dalmatinerima s kojima voditelj vuče paralele s Dalmacijom. Upravo ovaj poklon inspirirao je poznatog voditelja Percyja von Lipiskog da svojim gledateljima širom svijeta ispriča priču o kravati, te pokaže ljepote Dubrovnika i Hrvatske.

Pročitajte i ovo Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja Dubrovnik Vaš glas Trebaju li i drugi gradovi, poput Dubrovnika, ograničiti broj apartmana? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

Ovaj prilog snimao se prije desetak dana na poznatoj Excelsiorovoj terasi otkuda se pruža nezaboravan pogled na Dubrovnik i staru gradsku jezgru. CNN je već nekoliko puta izvještavao o kultnom dubrovačkom hotelu Excelsior. Tako je, podsjetimo se, ove godine u veljači upravo dubrovački Excelsior uvršten na prestižnu CNN-ovu listu 'top 10 najslađih mjesta na svijetu za Valentinovo'.

CNN iReports iznimno su gledani video clipovi koje rade brojni reporteri, a baziraju se na pričama i novostima iz cijelog svijeta. Zanimljivo je da teme za sve reportaže dolaze upravo od gledatelja CNN-a, te su stoga, drugačije, zanimljive i vrlo gledane.

Reportaže autora Percy von Lipinskog, bivšeg diplomatskog konzula često se objavljuju na naslovnici CNN-ovog portala te su stekle milijune pregleda. Lipinski na dinamičan i osebujan način gledateljima otkriva neobične i uzbudljive priče iz cijelog svijeta i donosi reportaže o jednostavnim stvarima o kojima znamo malo te kroz brojna putovanja prenosi dojmove iz poznatih destinacija kao i onih skrivenih i manje znanih zemalja. Popularnost njegove emisije potvrđuje i statistika pregleda emisija koje kada su na naslovnici portala CNN.com dostižu i više od od 5.000 pregleda na sat te 160.000 individualnih pogleda u jednom danu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene