Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na registraciji

FOTO Pariz: Na ceste smiju samo vozila s neparnim brojevima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Idućeg tjedna francuske vozače očekuje velika promjena...

Polovica dizelskih i bezinskih automobila u Parizu u ponedjeljak neće smjeti na cestu. Zabranom se želi smanjiti količina zagađenog, po zdravlje opasnog zraka koji muči sjever zemlje, a uporaba vozila biti će ograničena ovisno o broju registarskih oznaka.

Pročitajte i ovo Borba Hrvatske protiv klimatskih promjena - 3 eu zadala nekoliko ciljeva Hrvatska na putu do klimatskih promjena: Doznajemo koji su nam aduti, a gdje kaskamo za svijetom Slika nije dostupna Savjet građanima Opet smanjena kvaliteta zraka: Ističu se četiri hrvatska grada

Od 5 sati ujutro samo će automobili s neparnim brojevima smjeti na cestu, kao i svi oni čija vozila imaju električne i hibridne motore. Taksiji, autobusi, vozila hitne pomoći i automobili u kojima će biti tri i više osoba izuzeti su iz zabrane. Kada su u pitanju kamioni - svi imaju zabranu.

'U sljedećih 20 godina vremenske anomalije će se udvostručiti!'

U utorak će se zabrana odnositi na automobile s neparnim brojevima, osim ako se vrijeme ne promijeni. Strana vozila također moraju poštovati pravila.

Naime, u više od 30 okruga u Parizu razina zagađenja je zabrinjavajuća, zbog čega bi kvaliteta zraka prema mišljenju ministra ekologije trebala biti vladin prioritet. AFP je objavio fotografiju koja prikazuje Eiffelov toranj 14. ožujka ove godine i 17. kolovoza 2012. Jaka koncentracija mikročestica posljedica je izmjene hladnih noći i toplih dana, te nedostatka vjetra.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene