Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sva djeca su dobro

Reporterka Dnevnika Nove TV s mjesta nesreće: "Zaista je strašno ovo što je ostalo od autobusa, vatra se proširila, gasi je 30-ak vatrogasaca"

Na autocesti A6 zapalio se autobus (FOTO: Printscreen/Željka Mikulčić)
Na autocesti A6 zapalio se autobus (FOTO: Printscreen/Željka Mikulčić)
Aktualno Galerija +0 Na autocesti A6 zapalio se autobus (FOTO: Printscreen/Željka Mikulčić) Galerija 1/1 >>
Zapalio se autobus koji je prevozio djecu iz Makarske na turnir u Labinu. Djeca nisu ozlijeđena, ali su bili jako prestrašeni.

Autobus je prevozio djecu nogometnog kluba Zmaj iz Makarske na turnir u Labin. Klub je izvijestio da su sva djeca dobro i na sigurnom. 39 djece i 4 trenera uskoro bi trebali krenuli kući jer im je izgorjela sva oprema.

Pročitajte i ovo Razbijeno staklo na automobilu parkiranom kod groblja Markovo polje Oglasila se i policija Građanima provaljuju u automobile dok obilaze posljednja počivališta svojih najmilijih: "Dok smo palili svijeću, začuo se..." Ilustracija, požar Očevid u tijeku Tužan Uskrs u Slavoniji: U požaru obiteljske kuće smrtno stradala jedna osoba

Katarina Jusić, reporterka Dnevnika Nove TV, javila se uživo s mjesta nesreće gdje vatrogasci još uvijek imaju posla. Požar na autobusu je, naime, ugašen, ali je vatra zahvatila raslinje na brdu pored kojeg se autobus zaustavio i s tim se požarom još uvijek bori tridesetak vatrogasaca. Zasad se čini da neće biti potrebe za pomoći gasiteljima iz zraka.

"Zaista je strašno ovo što je ostalo od autobusa koji se sada priprema za tegljenje. Nitko od 39 djece i četiri odrasle osobe, koji su bili u autobusu, nije ozlijeđen. Trenutno su svi na sigurnom, kod naplatnih kućica Grobnik gdje čekaju daljnji put u Makarsku. Već su na izmaku snaga", rekla je Jusić. 

Sve njihove stvari potpuno su izgorjele, no nitko nije zatražio liječničku pomoć. 

Nakon što je požar na autobusu ugašen, slijedi očevid koji bi trebao utvrditi sve detalje ove nesreće.

 

Nazvao me sin, bio je prestrašen

''Nazvao me sin (10) i rekao da im se zapalio autobus. Bio je prestrašen i plakao je. Sva su djeca bila uplašena, doslovno su spašavala živu glavu'', rekao je otac jednog dječaka iz izgorjelog autobusa.

Rekao je da su djeca na obližnjoj naplatnoj kućici i čekaju povratak kući. Otac nam je ispričao da su djeca bila u panici, ali da su treneri pribrano reagirali i zbrinuli djecu što ih je smirilo. Također, treneri su odmah o svemu obavijestili roditelje.

Požar s autobusa proširio se na obližnju šumu, a vatru na isprva gasilo dvadesetak vatrogasaca. ''Malo je veća drama nego što smo isprva mislili, tako da na teren šaljemo još vatrogasaca'', rekao nam je vatrogasac iz Rijeke.

Očevid je u tijeku i više informacija bit će poznato nakon završetka kriminialističkog istraživanja.

Na autocesti A6 Rijeka - Zagreb prekinut je promet zbog požara na autobusu između čvora Oštrovica i naplate Rijeka-Grobnik, u smjeru Rijeke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene