Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova TV i Dnevnik.hr

U 19h objavljujemo PRVE procjene razultata: Evo kako možete sudjelovati!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odmah po zatvaranju birališta na lokalnim izborima, u 19 sati, donosimo procjene rezultata za 4 velika grada: Zagreb, Split, Rijeku i Osijek. Naime, na više od 200 biračkih mjesta u tim gradovima glasače će dočekati kutije Nove TV i Ipsos Pulsa. Imat će priliku ispuniti anketu o tome kako su glasovali i tako sudjelovati u velikom istraživanju kakva se u svijetu provode već 50 godina.

U 19:00 budite uz Novu TV i Dnevnik.hr: Objavljujemo prve procjene razultata lokalnih izbora! Na Lokalnim izborima, osim glasačkih listića, na nekim će biralištima građane dočekati i kutije za izlazne ankete. Radi se o običnim upitnicima o tome za koga ste glasovali na izborima. 'Na prvoj stranici je pitanje o glasovanju za gradsko vijeće odnosno skupštinu. Na drugoj stranici je pitanje o glasovanju za gradonačelnika', objašnjava Dragan Bagić, voditelj izlaznih anketa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Velika neizvjesnost Prve izlazne ankete: Saznajte tko vodi u četiri najveća grada prema prvim projekcijama Kandidati u vodstvu prema prvim privremenim rezultatima izbora Poznato tko ide u drugi krug REZULTATI IZBORA Plenković: "Naš rezultat je pobjednički, kakav smo i očekivali", Grbin: "Tamo gdje nismo uspjeli - mijenjat ćemo se"

Anketa je dobrovoljna i u potpunosti anonimna. Upitnik još sadrži i pitanja o spolu, dobi i stručnoj spremi. 'Izlazne ankete su samo procjene. One nisu stvarni niti službeni rezlultati nego se temelje na jednom uzorku. Ali na temelju njih možemo dobit dosta dobar dojam koji će biti stvarni odnosi snaga', dodaje Bagić.

>> GONG: Predizborna subota protječe uglavnom šutljivo

Na lokalnima nemamo jedne nego velik broj izbora pa je nemoguće izlaznim anketama pokriti sve lokacije. Zato će se provoditi samo u 4 najveća hrvatska grada Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku.

Nova TV objavit će prve procjene rezultata odmah po zatvaranju birališta u 19 sati. 'Kao svako istraživanje na uzorku moguća su određena odstupanja. Ona više govori o nekim osnovnim odnosima nego što precizno predviđaju koji će biti ishod', kaže Bagić.

Od sudionika se traži samo da na tih nekoliko pitanja odgovore iskreno.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene