Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ah ta ljubav..

Muzej ljubavnih priča otvoren u Dubrovniku

Muzej ljubavnih priča (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Muzej ljubavnih priča (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Muzej ljubavnih priča (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Muzej ljubavnih priča (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Muzej ljubavnih priča (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Muzej ljubavnih priča (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Muzej ljubavnih priča (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/3 >>
Zagreb ima muzej prekinutih veza, a Dubrovnik od danas nešto optimističniji - Muzej ljubavnih priča. Predmeti također stižu iz cijelog svijeta, od četkice za zube iz Poljske do češlja iz Francuske. Krije i dubrovačke ljubavne priče, filmske, glazbene.

Muzej u dubrovačkim Pilama krije ljubavne priče iz cijeloga svijeta. Globalna kolekcija prikupljenih i doniranih priča i predmeta izložena je u osam soba.

Pročitajte i ovo Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola" Stjepan i Katarina Đerek Ratac Užas na magistrali: U sudaru poginuli brat (21) i sestra maturantica, sugrađani se opraštaju - "Ovo je da srce pukne od tuge"

''Predmeti su došli iz cijelog svijeta, od SAD-a, preko Portugala, Francuske, Estonije, Norveške, skupili smo ih preko interneta'', rekla je Bruna Papić iz Muzeja ljubavnih priča.

Prva soba je dubrovačka - ljubavne priče vezane uz tradiciju, običaje, ali i posebne parove poput Elizabeth Taylor i Richarda Burton koji su ljetovali u vili Šeherezadi... ali i priče o pronalasku ljubavi.

Muzej krije kutak s filmskim ljubavima iz Ratova zvijezda, Igre prijestolja i Robina Hooda - sve snimano i u Dubrovniku. I glazba ima svoju sobu s posebnim ljubavnim pričama i inspiracijama. A tu su predmeti iz cijelog svijeta - od četkice za zube iz Poljske, češlja iz Francuske, majice iz Velike Britanije.

''Dečko je išao kupiti majicu, ušao je u dućan, proveo vrijeme pričajući s prodavačicom, kad je došao kući shvatio je da je kupio samo jednu majicu, a htio je više, ali je u vrećici uz račun našao i njen broj mobitela, kasnije ju je nazivao i pronašao svoju srodnu dušu'', rekla je Maja iz Dubrovnika.

Muzej ima i dječji kutak, ali i fotografije zaljubljenih turista i njihovih selfija na prekrasnim dubrovačkim lokacijama, ljubavne poruke mogu ostaviti svi posjetitelji.

Muzej je za posjetitelje otvoren od četvrtka, a svi se nadaju kako će privući i domaće i strance. A ovdje se može naći i vaša ljubavna priča - praznih polica za posebne ima.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene