Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija Prava na grad i Zelene akcije

'Mutna voda' sa zagrebačkog vrela prevare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na sjednicu zagrebačke gradske skupštine desetak aktivista Zelene akcije i udruge Pravo na grad koji su vijećnicima podijelili bočice s natpisom 'Mutna voda s netaknutog vrela prevare'.

Aktivisti su kazali kako je ovo njihova reakcija na četverogodišnje upravljanje Zagrebom, koje je rezultiralo 'mutnom vodom'. Napominju da je sastav zagrebačke vode politička korupcija 22%, građevinske muljaže 20 posto, zloupotreba gradskog novca 16 posto, izigravanje institucija i procedura 15 %, suludi gradski projekti 12%, bahato ponašanje 10 %, ostale mutne tvari u tragovima.

Pročitajte i ovo Milan Bandić - 1 ''ŠUMA PROPISA'' Zagreb započinje s podjelom novčane pomoći za obnovu nekretnina oštećenih u potresu Milan Bandić - 2 VIŠE OD 30 TISUĆA PRIJAVA ŠTETE Bandić u Banovini: Niste sami, Zagreb će vam pomoći

'Razlog za ovakvu reakciju jest to što je Gradska skupština za svog mandata izglasovala brojen odluke poput stalnih promejna GUP-a, koje su pogodovale Horvatinčiću i Todoriću umjesto svim građanima koje skupština zastupa', rekao je novinarima Tomislav Tomašević iz Zelene akcije.

'Mutna voda odobrena od Vlade i SDP-a'

Pravo na grad i Zelena akcija povodom akcije Mutna Voda poslali su i priopćenje medijima u kojima kažu da je Mutna vrhunski zagrebački proizvod i prva voda te vrste u Hrvatskoj i da obogaćuje pojedince, obitelji i poduzeća te pospješuje klijentelizam i korupciju.

'Mutna je odobrena od Vlade Republike Hrvatske i premijera Sanadera te od središnjice SDP-a, što jamči dvostruku sigurnost u obavljanju mutnih poslova. USKOK i Državno odvjetništvo provode stalnu kontrolu kvalitete za vodu Mutna', kažu zelena akcija i Pravo na grad. Predstavljena je i web stranica mutna.com.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene