Policija na Dunavu, ilustracija (Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL)
Policija na Dunavu, ilustracija (Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL)

Vukovarsko-srijemska policija spasila muškarca i dijete koji su ispali iz čamca na Dunavu. Muškarac je čamcem upravljao - pijan.


Pravovremenim postupanjem vukovarsko-srijemske granične policije u nedjelju oko 18 sati iz Dunava su izvučene dvije osobe koje su ispale iz čamca.

Vezani članci Gužva na rotoru (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL) Nakon jutra, kaos i u popodnevnoj špici: U Zagrebu nekoliko nesreća u razmaku od samo 20 minuta Dvije prometne nesreće u Zagrebu izazvale prometni zastoj, ilustracija (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL) - 4 Niz prometnih nesreća u Zagrebu, dvije osobe ozlijeđene: ''Djevojka je ležala na podu i plakala''

28-godišnji hrvatski državljanin upravljao je čamcem po rijeci Dunav u Vukovaru, prevozeći 7-godišnjaka. PU vukovarsko-srijemska priopćila je da je u jednom trenutku, 28-godišnjak izgubio kontrolu nad plovilom, uslijed čega se plovilo počelo kružno kretati, a 28-godišnjak i 7-godišnjak pali su u Dunav.

Policijski službenici su uočili osobe u vodi te su žurno, službenim plovilom granične policije, stigli na mjesto događaja te uz pomoć građanina koji se također svojim plovilom nalazio u neposrednoj blizini, izvukli osobe iz vode.

Policijski službenici su potom uspjeli obuzdati čamac koji je nekontrolirano plovio rijekom.

Ni 28-godišnjak ni 7-godišnjak nisu ozlijeđeni, no, utvrđeno je kako je 28-godišnjak upravljao plovilom pod utjecajem alkohola.

U tijeku je kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile okolnosti događaja.