Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Prodajem bubreg, muškarac, 51 godina, zdrav', tekst je oglasa koji je osvanuo priboden pribadačama na ulazu u Odjel traume osječke Kliničke bolnice.


Jedan od prvih koji su ugledali oglas, inače liječnik u KB-u Osijek, ostao je neugodno iznenađen njegovim sadržajem, piše Glas Slavonije.

Vezani članci Niki Lauda i Birgit Wetzinger (Foto: Profimedia) Nakon samo 8 mjeseci veze mlada stjuardesa donirala mu je bubreg i tako mu spasila život Selena Gomez (Foto: Profimedia) Slatkica raskošnih oblina pozirala kao Bondova djevojka u badiću koji je sama dizajnirala s jednim ciljem

'Ovo je doista prestrašno! Teško mi je i zamisliti u kakvoj se situaciji mora nalaziti osoba kad se odlučila na takav čin. Mišljenja sam kako se na ovaj način polako pretvaramo u neku zemlju trećeg svijeta, poput Indije, u kojima je to posve normalno. S obzirom na to da je takvo što ipak zakonom zabranjeno, nadam se da postoji neki drugi način kako pomoći toj osobi', rekao je liječnik. 

Iako bi se možda u prvi mah moglo činiti da se ipak radi o nečijoj neslanoj šali, trag broja mobitela s oglasa doveo je do njegovog autora koji je, kako se ispostavilo, vrlo ozbiljan u svojoj nakani. 

'Nije riječ o nikakvoj šali. Na prodaju vlastitog bubrega odlučio sam se jer ne vidim ni jedan drugi izlaz iz financijskih teškoća u koje sam zapao. Naime, u dugovima sam do grla, nakupilo se više od 200 tisuća kuna koje nemam kako platiti', započeo je priču 51-godišnji Josip Živković iz Štitara, kraj Županje. 

Istaknuo je kako je o namjeri da proda bubreg razgovarao sa svojom suprugom, no nije ništa htio reći roditeljima jer ne zna kako bi reagirali. 

'S obzirom na to da nisam nikada naišao na oglas u kojem bi se prodavao bubreg, ne znam koliko bih tražio, a na oglas mi se za sada još nije nitko javio. Bolnici se nisam obratio s takvim prijedlogom, jer se bojim da bi me odbili, a ako bi se netko javio na oglas, operirao bih se u ustanovi koju zainteresirani predloži', zaključio je Josip Živković, napomenuvši kako je oglase istaknuo i na drugim osječkim lokacijama te ga predao i u tiskane oglasnike.