Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

MUP se priopćenjem očitovao o smjeni na čelu Centra za forenzična vještačenja.


Odlukom glavnog ravnatelja policije Olivera Grbića s danom 12. srpnja načelnicom Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja 'Ivan Vučetić' imenovana je Ines Gmajnički, a dosadašnji načelnik Centra Gordan Mršić premješten je na radno mjesto glavnog vještaka, kaže se u današnjem priopćenju iz MUP-a u kom se objašnjava da je povod kadrovskih promjena bila 'loša organizacijska klima'.

Vezani članci Julije Meštrović Zbog zamjene identiteta u KBC-u Split smijenjeno troje ljudi, Meštrović ostaje ravnatelj Milan Bandić Bandić: "Nogalo je legalno smijenjen i legalno će biti izabran novi ravnatelj"

Priopćenjem se odbacuju tvrdnje objavljene u medijima kako su ova kadrovska rješenja u uzročno-posljedičnoj vezi s odbačajem kaznene prijave za prodaju Podravkinog odmarališta u Pirovcu, koju je policija podnijela protiv koprivničkog gradonačelnika Zvonimira Mršića, inače, kako se ističe u medijima, brata Gordana Mršića.

>> Mršićev brat smijenjen u MUP-u nakon odbacivanja kaznene prijave

'Načelnicom Centra imenovana je Ines Gmajnički, dosadašnja načelnica Odjela kemijsko-fizikalnih i toksikoloških vještačenja u Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja 'Ivan Vučetić', sa dugogodišnjim iskustvom rada u Centru, dok je za njezinog pomoćnika imenovan Gojko Marković, koji je do imenovanja obnašao dužnost načelnika Odjela općeg kriminaliteta u Upravi kriminalističke policije Ravnateljstva policije.

Dosadašnji načelnik Centra Gordan Mršić i njegov pomoćnik Andro Vrdoljak premješteni su na radna mjesta 'glavnog vještaka' u Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja 'Ivan Vučetić'. Povod ovim kadrovskim rješenjima bila je loša organizacijska klima unutar samog Centra te nedovoljna uvezanost i kooperativnost s drugim stručnim službama Ravnateljstva policije, prije svega Upravom kriminalističke policije, stoga se odbacuju tvrdnje objavljene u medijima kako su ova kadrovska rješenja u uzročno-posljedičnoj vezi s odbačajem kaznene prijave za prodaju Podravkinog odmarališta u Pirovcu.

Još prije šest mjeseci rukovoditeljima Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja 'Ivan Vučetić' ukazano je na određene teškoće u funkcioniranju Centra, a prije svega na nekvalitetne međuljudske odnose te je zatraženo da se u tom smislu naprave određeni kvalitativni pomaci. S obzirom na to da u spornom segmentu nije napravljen nikakav bitan iskorak, dosadašnji načelnik Centra Gordan Mršić, sredinom lipnja upoznat je s odlukom glavnog ravnatelja o premještaju na drugo radno mjesto i novim kadrovskim rješenjima u Centru', kaže se u priopćenju koje je potpisao glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec. (Hina)