Prema nepravomoćnoj presudi Općinskog suda u Puli, MUP treba Krunoslavu Fehiru, bivšem policajcu bez čijeg svjedočenja ne bi bilo postupka protiv Branimira Glavaša za ratni zločin nad srpskim civilima 1991. u Osijeku, isplatiti oko 400.000 kuna.

Galerija Krunoslav Fehir (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Krunoslav Fehir (Foto: Dnevnik.hr) Branimir Glavaš (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) +0 Branimir Glavaš (Foto: Pixsell, Patrik Macek)

Ovo je iznos koji se odnosi na kršenje obaveze MUP-a da mu isplaćuju naknadu za prehranu, i to od 1. rujna 2012. do 1. veljače 2018., kada je Fehir po potrebi službe bio premješten iz PU osječko-baranjske na rad u PU istarsku, piše Jutarnji list.

Vezani članci Krunoslav Fehir (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Fehir o Glavašu nakon svjedočenja: "Njegov mentalni sklop se nije promijenio od 1991." Krunoslav Fehir svjedoči na suđenju Branimiru Glavašu (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Fehir ispričao detalje zločina: ''Glavaš je naredio da se zarobljenika likvidira jer je vidio ubojstvo''

Fehir je premješten na rad u istarsku policiju još 2010., i to zato što mu je kao krunskom svjedoku protiv Glavaša bio ugrožen život, navodi dnevnik.

Do 2012. isplaćivane su mu naknade na koje su imali pravo policajci premješteni na rad u mjesta udaljenija od 50 kilometara od prebivališta, pa i naknada za prehranu. No tada je promijenio radno mjesto u PU, a MUP mu je prestao isplaćivati naknadu za prehranu. Naknada mu nije isplaćivana sve do 2018., kad je otišao u mirovinu.

"Premještaji na drugo radno mjesto po potrebi službe mogu trajati godinu dana, a moj je trajao pet godina i svake godine ga je potpisivao sadašnji pomoćnik ministra Ante Delipetar", kaže Fehir, koji je već jednom u prvom stupnju dobio tužbu protiv MUP-a, ali je nakon žalbe postupak vraćen na novo suđenje.

No i u ponovljenom postupku sud mu priznaje pravo na naknadu za prehranu koju mu je MUP uskratio od 2012. do 2018.

Prema presudi, samo glavnica iznosi 174.000 kuna, kamate su u gotovo jednakom iznosu kao i glavnica te po 40.000 kuna troškovi postupka u svakom procesu. Fehir kaže da je spreman za nagodbu, ali i kako je moguće da podnese još jednu tužbu, zbog smještaja, donosi Jutarnji list. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju