Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Mungosi' optimistični nakon razgovora s Polančecom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici pirotehničara tvrtke "Mungos", koji su u štrajku zbog neisplate zaostalih plaća, sastali su se danas u Ministarstvu gospodarstva s državnim tajnikom Leom Begovićem i razgovarali telefonom s potpredsjednikom Vlade i ministrom gospodarstva Damirom Polančecom te su izrazili zadovoljstvo rezultatima sastanka.

Predsjednik Radničkog vijeća "Mungosa" Nikola Salopek rekao je da je na sastanku, kojega je ocijenio konstruktivnim, dogovoreno da se u što skorijem roku imenuje vršitelj dužnosti direktora "Mungosa".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Još nema odgovarana zahtjeve Mungosa Slika nije dostupna 'Sramota da netko radi tako opasan posao, a ne dobiva plaću'

On bi, nastavio je Salopek, kao ovlaštena osoba mogao potpisati ugovor o pozajmici s vlasnikom poduzeća, tj. Hrvatskim fondom za privatizaciju (HFP), kojom bi se isplatila radnička potraživanja.

Također je potrebno što prije imenovati novog direktora "Mungosa", izvijestio je Salopek najavivši da potpredsjednik Polančec idući tjedan počinje razgovore o novom direktoru.

Nakon sastanka u Ministarstvu gospodarstva odlazimo u HFP, gdje s predsjednikom Fonda Vedranom Duvnjakom nastavljamo konstruktivno razgovarati o sudbini "Mungosa", izvijestio je na kraju novinare i okupljene pirotehničare Salopek.

Oko 13,30 sati pirotehničari "Mungosa" okupili su se ispred HFP-a kako bi se sastali s predsjednikom Fonda, a o rezultatima sastanka bit će naknadno izviješteno priopćenjem.

Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju (UO HFP) prošli je tjedan prihvatio zahtjev radnika "Mungosa" da se s dužnosti smijeni direktor te tvrtke za razminiranje Dubravko Milković te je odobrio pozajmicu od 5 milijuna kuna kako bi se radnicima isplatile plaće za svibanj ove godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene