Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

'Mungosi': Još nismo dobili dokument o razrješenju direktora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Radničkog vijeća "Mungosa" Nikola Salopek rekao je danas da to vijeće i pirotehničari koji štrajkaju zbog neisplaćenih plaća još nisu dobili dokument da je HFP, vlasnik toga poduzeća za razminiranje, razriješio dužnosti direktora Uprave Dubravka Milkovića.

Salopek je na konferenciji za novinare, na kojoj su "Mungosi" pristupili udruzi "Zviždač", rekao da nisu dobili nikakav dokument o Milkovićevu razrješenju te da po njihovoj ocjeni on (Milković) zbog lošeg poslovanja poduzeća ne će snositi nikakve zakonske posljedice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Još nema odgovarana zahtjeve Mungosa Slika nije dostupna 'Mungosi' optimistični nakon razgovora s Polančecom

Na novinarski upit je li problem nastao zato što u poduzeću nema ovlaštene osobe koja bi isplatila zaostale plaće pirotehničarima i ostalom osoblju u ime prosvjednika, djelatnik Mijo Gregorović istaknuo je da to ne bi smjela biti zapreka i da plaće može isplatiti i HFP.

Salopek je dodao da im se nakon jučerašnjeg prosvjeda pred Ministarstvom branitelja, kojim su bili nezadovoljni jer se to ministarstvo proglasilo nenadležnim za njihov slučaj, javila iz SAD-a potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor i najavila da se s njima kani sastati idući tjedan.

Ponovio je da će djelatnici "Mungosa" ustrajati u zahtjevima da im se isplate zaostale plaće, a poduzeće preimenuje u Državnu agenciju za razminiranje.

Zahtjeve "Mungosa", koji su danas kolektivno pristupili udruzi "Zviždač", poduprla je i predsjednica te udruge Vesna Balenović.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene