Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Haag je sramota besramnih'

Munchen: Zbog presude Gotovini i Markaču prosvjedovalo više od 1.000 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unatoč kiši, organizatori prosvjeda iz Hrvatskog svjetskog kongresa Njemačke, uz potporu nekoliko drugih hrvatskih udruga iz Bavarske uspjeli su okupiti više od tisuću ljudi na prosvjednom skupu protiv presuda generalima Anti Gotovini i i Mladenu Markaču.

'Haag je sramota besramnih. Hrvatska se ne temelji na zločinu nego na žrtvi', riječi su prof. dr. Zvonimira Šeparovića izrečene na prosvjednom skupu u Muenchenu. 

Pročitajte i ovo Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca" Slika nije dostupna Gotovo je Istekao rok: Tužitelji nisu podnijeli zahtjev za revizijom presude generalima

Uz akademika Josipa Pečarića, koji je govorio i o papinim porukama za posjeta Zagrebu, te o potrebi zaštite dostojanstva hrvatskih generala i Hrvatske u Haagu, skupu se obratio i Marko Miljanić, zapovjednik obrane Škabrnje.

Michaela Koller iz njemačke Udruge za ljudska prava kazala je kako je ovakva haaška presuda nepravedna jer nije poštovala pravo žrtve na obranu. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene