Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dovršena policijska istraga

Nije bilo moždanog udara, Mujkanoviću prijava za vrijeđanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djelatnici PU ličko-senjske završili su istragu nad liječnikom Esadom Mujkanovićem, kojeg se sumnjičilo za namjerno postavljanje krive dijagnoze Bošku Radiću te je utvrđeno kako Radić nije doživio moždani udar, kao i da nisu pronađeni elementi navedenog kaznenog djela.

Policija je utvrdila kako su dvojica Radićevih susjeda došla u Doma zdravlja Otočac i protestirala Mujkanoviću, zbog po njihovom mišljenju, krive dijagnoze. Od Mujkanovića su zatražili i da napiše uputnicu za Radića, kojom bi ga se moglo prijaviti na liječenje u bolnicu i novu dijagnozu, čemu se Mujkanović protivio.

Pročitajte i ovo Sastanak gradonačelnika Zagreba, Splita, Rijeke i Osijeka Sastanak gradonačelnika Gradonačelnici četiri grada o modernizaciji javne rasvjete i priuštivom stanovanju Slika nije dostupna Ravnatelj bolnice potvrdio sukobe Otočac: Odbio liječiti pacijenta jer je Srbin?

>> Mujkanovićeva dijagnoza: Svi ste se prejeli

'Na inzistiranje naprijed pacijentovih dvojice susjeda i uz njihovu pisanu suglasnost, pacijent je otpušten iz Doma zdravlja Otočac. Prilikom otpuštanja pacijenta, liječnik je verbalno napao pacijentove susjede vrijeđajući ih i omalovažavajući na nacionalnoj osnovi, nakon čega su se oni s njim udaljili i prevezli ga u Opću bolnicu Ogulin gdje je zadržan na liječenju', stoji u priopćenju PU ličko-senjske.

U priopćenju je isto tako navedeno kako Radiću u bolnici u Ogulinu nije utvrđen moždani udar te da je o svemu obaviješteno i Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću. Policija nadalje navodi kako je protiv Mujkanovića jedino podnesena prekršajna prijava 'zbog narušavanja javnog reda i mira, počinjenog vrijeđanjem na naročito drzak i nepristojan način'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene