Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Muenchen: Tužiteljstvo u slučaju Prates zatražilo doživotnu kaznu zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačko državno tužiteljstvo zatražilo je u svojoj završnoj izjavi u procesu koji se pred Višim zemaljskim sudom u Muenchenu vodi protiv hrvatskog državljanina Krunoslava Pratesa zbog suučesništva u ubojstvu hrvatskog emigrantskog političara Stjepana Đurekovića, doživotnu zatvorsku kaznu za okrivljenog Pratesa.

Kako stoji u priopćenju suda, 6. sudsko vijeće Višeg zemaljskog suda u Muenchenu je, nakon izlaganja dokaza i saslušanja svjedoka, u utorak dalo završnu riječ tužiteljstvu koje je za Pratesa zatražilo doživotnu zatvorsku kaznu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna traže se rješenja U ovom gradu morate nositi masku na javnim prostorima, nema iznimki zbog hrane i pića: Kazna oko 2000 kuna Alkari u Muenchenu U SKLOPU TURISTIČKOG SAJMA München osvojili kršni momci iz Cetinske krajine: Alkari prodefilirali gradom i izazvali oduševljenje

Tužiteljstvo je tijekom procesa u nekoliko navrata iskazalo uvjerenost da je Krunoslav Prates odigrao ključnu ulogu u ubojstvu hrvatskog emigrantskog aktivista i bivšeg pripadnika vodstva naftne tvrtke INA Stjepana Đurekovića u srpnju 1983. godine. Tužiteljstvo je uvjereno da je Prates "jednom ili više izvršitelja" ubojstva predao ključeve prostorije u Wolfratshausenu pored Muenchena, koju je kao tiskaru koristio Đureković i u kojoj je hrvatski emigrant i ubijen.

Suđenje Pratesu nastavlja se završnim iskazom obrane. Presuda bi mogla biti izrečena sljedećeg tjedna.

Suđenje Krunoslavu Pratesu nastavljeno je nakon gotovo dvogodišnje stanke u veljači ove godine, a ključni svjedok optužbe bio je bivši djelatnik jugoslavenske Službe državne sigurnosti Vinko Sindičić, koji je tijekom svjedočenja teško teretio optuženog kao i neke osobe iz bivšeg jugoslavenskog državnog vrha.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene