Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog 'neovlaštenog prisluškivanja'

Mucalo pozvao krim policiju da mu pregleda ured

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obnašatelj dužnosti intendanta Hrvatskoga narodnog kazališta (HNK) u Splitu Duško Mucalo na današnjoj je konferenciji za novinare, na kojoj je najavljena praizvedba opere 'Maršal', izvijestio kako je pozvao kriminalističku policiju da pregleda njegov ured.

Mucalo je pozvao krim policiju zbog sumnje da je tajno snimana nedavna sjednica Kazališnog vijeća na kojoj je odlučeno da se njega predloži za intendanta te kazališne kuće.

Kazavši kako je u javnosti 'procurila informacija da je netko tajno snimao' sjednicu Kazališnog vijeća te da snimka traje tri sata, Mucalo je naveo da je danas pozvao kriminalističku policiju da utvrdi tko je to učinio. 'Pošto se to dogodilo u kući u kojoj sam ja v.d. intendanta, zatražio sam od kriminalističke policije da pretraži moju te kancelariju moje tajnice i Plavi salon u kojemu redovito održavamo sastanke kolegija', objasnio je Mucalo.

Pročitajte i ovo Snimka napada na ruski vojni brod Vrijedan 65 milijuna dolara VIDEO Ukrajinci tvrde da su potopili ruski ratni brod: Objavljena i snimka napada kod Krima Eksplozija na Krimu Rat u Ukrajini VIDEO Silovita eksplozija na Krimu: Ukrajina bombardirala luku i uništila važan ruski brod, pokrenula i vrlo osjetljivo pitanje

>> Mucalo: 'Želim biti 'dobri duh' splitskog HNK'

Mucalo je to izjavio pošto je jedna od njegovih protukandidatkinja na najnovijem natječaju za intendanta splitskoga HNK - violinistica Majda Goluža nekim medijima izjavila kako je u svojem poštanskom sandučiću pronašla audiosnimku sjednice Kazališnog vijeća na kojoj se, po njezinu svjedočenju, čuje da članovi tog vijeća 'posprdno i na razini tržnice govore' o njoj i prof. Heleni Peričić, koja se također prijavila na natječaj za intendanta tog kazališta.

Mucalo je danas novinarima rekao da je 'neovlašteno prisluškivanje kažnjivo djelo za koje se godinu dana ide u zatvor'. Kazao je i da su članovi Kazališnog vijeća, koliko on zna, nakon razgovora s jednom od kandidatkinja za intendanta - Majdom Golužom bili korektni. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene