Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbili njegov prijedlog

'Mrze me oni koje sam stvorio, a htio sam rasporediti teret krize'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik danas je ponovno progovorio o plaćanju vrtića u Zagrebu.

Bandić je, kako je izvijestio, obustavio jučerašnju odluku Gradske skupštine kojom je odbačen njegov prijedlog o plaćanju vrtića prema imovinskom cenzusu.

Pročitajte i ovo Otvorene prijave za upis djece u vrtiće od 13. do 23. svibnja Počeli su upisi u zagrebačke vrtiće, već se zna gdje bi moglo biti najvećih problema Slika nije dostupna Dan nakon pada prijedloga Nastavlja se rat oko cijene vrtića: Danas slijedi Bandićev odgovor

'Obustavljam od primjene odluku o načinu ostvarivanja prednosti pri upisu djece i mjerilima za naplatu usluga predškolskih ustanova grada Zagreba od roditelja i tražim Gradsku skupštinu da još jednom preispita razloge kojim se rukovodila pri utvrđivanju mjerila za naplatu usluga predškolskih ustanova grada Zagreba od roditelja', stoji u priopćenju gradonačelnika Bandića koje je podijelio novinarima.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obustavio je jučerašnju odluku Gradske skupštine kojom je odbačen njegov prijedlog o plaćanju vrtića prema imovinskom cenzusu.

Pojasnio je kako u svojoj odluci, kao socijaldemokrat, vodio načelima pravednosti te kao gradonačelnik  teret krize i recesije raspodijeliti najbolje moguće. 'Ovo je atak na mene i na moj život, atak uličnim rječnikom i đilkoškom retorikom', rekao je Bandić.

Nadovezao se kako je prijedlog o uvođenju imovinskog cenzusa u plaćanju vrtića odbijen samo zato jer ga je on predložio. 'Moram biti oštar jer je u pitanju moj život, ali ja njih sve volim. Iz očiju tih mojih bivših prijatelja, koje sam ja stvorio, isijava mržnja', zaključio je. 

>> Odbijen Bandićev prijedlog o skupljim vrtićima

Dodao je kako u roku od 15 dana Gradska skupština treba uskladiti svoju odluku s proračunom grada Zagreba donesenim u prosincu 2010. godine. Gradonačelnik Bandić najavio je i izgradnju 20-ak vrtića na području Zagreba.

Podsjetimo, zastupnici Gradske skupštine jučer su jednoglasno odbili prijedlog gradonačelnika Bandića o uvođenju imovinskog cenzusa pri plaćanju vrtića. Jednoglasno je prihvaćen amandman o SDP-a, HSU-a i nezavisne liste Tatjane Holjevac po kojima roditeljski udjel u cijeni vrtića ostaje jednak kao dosad.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene