Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove mjere za mlade

Mrsićevi volonteri od danas imaju plaćen prijevoz, a plaća će im biti na razini minimalne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska je prva članica EU koja je počela primjenjivati Garanciju za mlade, mjeru kojom pomaže da mladi dođu do posla.

Mladi iz Europe koji se susreću s istim problemima kao i Hrvati, svojim su vršnjacima poželjeli srdačnu dobrodošlicu. Mateja Horvat iz Zagreba pak nije previše euforična. 'U ove tri godine posla nema. Radila sam samo jednu godinu i nakon toga ništa. Nitko neće primiti bez iskustva. Imam godinu dana iskustva, ali to im nije dovoljno, kazala je.

>>
Očekuju li mlade bolji dani nakon ulaska u EU?

Pročitajte i ovo Valter Flego Bliže se novi izbori IDS okupio centristički blok za EU izbore: "Spremni smo stvoriti najjači liberalni blok u Hrvatskoj" EU, mladi i obrazovanje - 3 10 godina članstva Što je Europska unija donijela mladima? Euri im i nisu baš sjeli, a muči ih i još jedan problem

No, svi koji poput Mateje završe srednju školu, država im od danas pomaže naći posao. Poticat će se prekvalifikacije, ali i samozapošljavanje. 'Mladi će,osim sredstava za plaću, imati određene kreditne linije koje će im omogućiti da financiraju nabavku obrtnih sredstava ili sam početak tvrtke', kazao je ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić.

Plaćen prijevoz očekuje one koji se stručno osposobljavaju za 1.600 kuna. Po broju mladih nezaposlenih, Hrvatska je treća u Europskoj uniji. Iz tog će razloga uskoro proraditi i centar koji će se baviti samo tom problematikom. Mnogi će sreću potražiti i putem Euresa, gdje se nudi gotovo pola milijuna radnih mjesta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene