Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sajam poslova u Vinkovcima

Mrsić: Ja sam za financiranje projekata iz EU fondova koji otvaraju radna mjesta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trebamo se okrenuti projektima koji će smanjiti nezaposlenost i unaprijediti konkurentnost, poručio je Mrsić na 7. sajmu poslova.

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić otvarajući u Vinkovicima 7. sajam poslova na kojem sudjeluje više od 70 izlagača i poslodavaca, založio se za financiranje onih projekata iz EU fondova koji otvaraju nova radna mjesta i stvaraju nove vrijednosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mrsić: '60 posto mladih koji su koristili mjere zapošljavanja našli posao' Slika nije dostupna Mrsić se pohvalio: 'Za osam posto smanjena nezaposlenost mladih od 15 do 24 godine'

Izgradnja muzeja je lijepa i korisna stvar, ali EU to ne financira jer to nije stvaranje novih vrijednosti. Trebamo se okrenuti projektima koji će smanjiti nezaposlenost i unaprijediti konkurentnost, poručio je Mrsić.

Dodao je kako od EU ne treba očekivati čuda ako prethodno sami ne stvorimo sustav rada i zapošljavanja koji će stvarati nove vrijednosti.

Formula za propast: Stara nacija, manje djece, više nezaposlenih

U vezi sa zajedničkim EU projektom "Jamstvo za mlade", o čemu se u ponedjeljak razgovaralo na sastanku ministara rada zemalja članica EU-a, Mrsić je izvijestio da je postignuta suglasnost o potrebi što hitnijeg početka provedbe "Jamstva za mlade", unatoč tomu što je Europska komisija tek u fazi razmatranja toga projekta.

Hrvatska je predala vlastiti prijedlog projekta "Jamstva za mlade" te očekuje da bi sredstva za njegovu provedbu mogla stići vrlo brzo, rekao je, naglasivši da je riječ o 62 milijuna eura koliko bi godišnje bilo na raspolaganju Hrvatskoj za taj projekt.

"S obzirom na visoku nezaposlenost i projekte koje smo kandidirali vjerojatno ćemo moći aplicirati i za dodatna sredstva za pojedina područja i tu ja vidim mjesto regionalne samouprave i priliku za Slavoniju, da se kandidiramo i za neke posebne projekte koji će biti vezani uz zapošljavanje ljudi i na ovom području", poručio je.

Mrsić obišao štandove

Sajam poslova održava se u vinkovačkoj dvorani "Barun Trenk", a ministar Mrsić obišao je i štandove vinkovačkog Sajma poslova te razgovarao s izlagačima i s tražiteljima posla.

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) Ankica Paun Jarallah izvijestila je kako je ta ustanova prošle godine posredovala u zapošljavanju više od 217.000 nezaposlenih osoba, o čemu, kako je kazala, nitko ne govori već se u javnosti često stvara slika da HZZ nikoga ne zapošljava.

Mrsić: Bolja Hrvatska neće se postići ultimatumima i prijetnjama

Na području Vukovarsko-srijemske županije nezaposleno je više od 23.000 osoba od kojih oko 17.000 na području Vinkovaca, Županje i Otoka, rekao je predstojnik vinkovačkog Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Mario Paljušaj.

U sklopu vinkovačkog Sajma poslova održat će se i međunarodni okrugli stol na temu: "Prekogranična suradnja i EURES-primjeri dobre prakse", na kojemu će sudjelovati predstavnici Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, lokalne samopurave i uprave te službi za zapošljavanje Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Održat će se i radionica "Mogućnost samozapošljavanja IT stručnjaka" te tribina "Pokreni vlastiti posao". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene