Lučka kapetanija, ilustracija (Foto:Pixsell,Dusko Jaramaz)
Lučka kapetanija, ilustracija (Foto:Pixsell,Dusko Jaramaz) Foto: Pixsell,Dusko Jaramaz

Dvojica turista koje su na gumenjaku jaki udari bure nosili prema otvorenom moru kod Senja spašena su u četvrtak zahvaljujući brzoj intervenciji službenika Nacionalne središnjice za usklađivanje, traganje i spašavanje (MRCC Rijeka), izvijestilo je u petak Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.


Poziv pogibelji u MRCC Rijeka uputio je u četvrtak u 12:48 očevidac koji je tijekom vožnje pokraj mjesnoga kampa između Klenovice i Senja uočio dvije osobe u manjem rekreativnom plovilu na napuhavanje koje su udari bure nekontrolirano udaljavali od obale. O događaju je odmah obaviještena Lučka kapetanija Senj, čiji su službenici ubrzo isplovili prema mjestu dojave, navodi se u priopćenju.

Vezani članci Sigurna plovidba na Jadranu - 6 Bili smo u akciji s pomorskom policijom: Vozili prevelikom brzinom na samo sto metara od obale pa dobili 3000 kuna kazne Ploilvo za potragu vrijedno 420 tisuća kuna Dalmacija dobila plovilo za potrage, vrijedno više od 400 tisuća kuna: "Iskustvo je neopisivo. S ovim na intervenciju za koju nam je prije trebalo dva sata stižemo za 25-30 minuta"

Spasilačka brodica gumenjak je uočila u 13.45 te su ''putnike'', 56-godišnjeg hrvatskog i 53-godišnjeg njemačkog državljanina, neozlijeđene prevezli u Senj.

Tijekom trajanja akcije traganja i spašavanja uvjeti na moru bili su izrazito nepovoljni jer je zbog jakih udara bure i uzburkanog mora, kao i površinske izmaglice, vidljivost bila smanjena, ističu u priopćenju. (Hina)