Lučka kapetanija, ilustracija (Foto:Pixsell,Dusko Jaramaz)
Lučka kapetanija, ilustracija (Foto:Pixsell,Dusko Jaramaz) Foto: Pixsell,Dusko Jaramaz

Dvojica turista koje su na gumenjaku jaki udari bure nosili prema otvorenom moru kod Senja spašena su u četvrtak zahvaljujući brzoj intervenciji službenika Nacionalne središnjice za usklađivanje, traganje i spašavanje (MRCC Rijeka), izvijestilo je u petak Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.


Poziv pogibelji u MRCC Rijeka uputio je u četvrtak u 12:48 očevidac koji je tijekom vožnje pokraj mjesnoga kampa između Klenovice i Senja uočio dvije osobe u manjem rekreativnom plovilu na napuhavanje koje su udari bure nekontrolirano udaljavali od obale. O događaju je odmah obaviještena Lučka kapetanija Senj, čiji su službenici ubrzo isplovili prema mjestu dojave, navodi se u priopćenju.

Vezani članci Ploilvo za potragu vrijedno 420 tisuća kuna Dalmacija dobila plovilo za potrage, vrijedno više od 400 tisuća kuna: "Iskustvo je neopisivo. S ovim na intervenciju za koju nam je prije trebalo dva sata stižemo za 25-30 minuta" Slika nije dostupna Na Jadranu spašeno 655 osoba i 173 plovila

Spasilačka brodica gumenjak je uočila u 13.45 te su ''putnike'', 56-godišnjeg hrvatskog i 53-godišnjeg njemačkog državljanina, neozlijeđene prevezli u Senj.

Tijekom trajanja akcije traganja i spašavanja uvjeti na moru bili su izrazito nepovoljni jer je zbog jakih udara bure i uzburkanog mora, kao i površinske izmaglice, vidljivost bila smanjena, ističu u priopćenju. (Hina)