Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odvjetnik odluku nazvao skandaloznom

Mraoviću za silovanje smanjena kazna na dvije godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhovni sud smanjio je kaznu Josipu Mraovića zbog silovanja američke košarkašice Illishe Jarret u Gospiću 2005. s tri na dvije godine zatvora, doznaje se danas na riječkome Županijskom sudu koji je osudio 60-godišnjeg poduzetnika iz Bilaja, poznatog po nadimku 'lički Tuđman'.

Na presudu riječkog suda iz veljače 2008. Mraović se žalio tražeći da se ona preinači u oslobađajuću ili ukine, a suđenje ponovi pred drugim sudskim vijećem. On i njegov branitelj Zvonimir Hodak smatrali su da su na suđenju zatvorenom za javnost počinjene bitne povrede Zakona o kaznenom postupku (ZKP) te da je krivo i nepotpuno utvrđeno činjenično stanje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odluka za mjesec dana Silovanje prstom u anus: Mraović na Vrhovnom sudu Slika nije dostupna Lički Tuđman sve rekao u afektu Mraović se ispričao Illishi Jarret za nanesene uvrede

No, po riječima glasnogovornika riječkog suda Zorana Sršena, Vrhovni sud je u konačnoj odluci zaključio da je prvostupanjski sud pravilno utvrdio činjenično stanje te je žalbu odbacio u svim dijelovima, ali je ocijenio da je kazna previsoka pa ju je smanjio za jednu godinu.

Hodak odluku smatra skandaloznom

Potvrdivši da je njegov branjenik danas zaprimio odluku Vrhovnog suda, koju je nazvao skandaloznom i sramotnom, odvjetnik Hodak je rekao da će protiv presude podnijeti ustavnu tužbu jer smatra da su kršenjem ZKP-a u sudskom postupku njegovu branjeniku prekršena ljudska prava.

'Riječ je o još jednoj sramotnoj presudi i sva je sreća što imamo Ustavni sud koji se, zbog ovakvih skandaloznih odluka, mora umiješati u rad Vrhovnog suda', rekao je Hodak i ustvrdio kako bi 'bez Ustavnog suda, uz ovakav Vrhovni sud, pravna sigurnost u Hrvatskoj bila na nuli'. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene