Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kakva nam je zapravo država...

VIDEO Možete li vjerovati da je ministar ovo izjavio?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada na novinarsko pitanje: "Vi hoćete reći da ne možete kazniti nekog svog djelatnika ako ne radi svoj posao?", ministar Jakovina odgovori: "Upravo to", posve je legitimno zapitati se kako ova država uopće funkcionira?

Najočitiji primjer donosimo iz Sunje gdje konji neodgovornog vlasnika već 20 godina pasu na tuđim njivama.

Pročitajte i ovo Birokracija/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Pečat i potpis postaju digitalni Ministar Kušćević najavio promjene u javnoj upravi: Poduzetnici pozdravaljaju novitete, ali od države traže više Slika nije dostupna Tolušić o nepravilnostima: ''Nitko ne bi trebao koristit svoj položaj da netko njegov dobiva projekte''

Redovito im dolazi inspekcija koja, odradi papirologiju i konstatira. A problem ostane. Država takvog vlasnika, da ironija bude još veća, nagradi stimulacijom: poticajima na uzgoj konja.

Prije godinu i pol dana upozorili smo na oba problem. U selima Strmen, Crkveni i Ivanjski bok, seljani nemaju mira bez obzira o kojoj godinu, godišnjem dobu ili dijelu dana pričali. Konji u potrazi za hranom, popasu sve. I njihove usjeve. Pa i oko okućnica.

Ministra poljoprivrede Tihomira Jakovinu na ovaj slučaj iz okolice Sunje upozorili smo još tada 2013.godine.

"Imat ćemo rješenje kroz dva tri mjeseca!", obećao je tad. Prošlo je dvadeset mjeseci. Konji ne samo da rade štetu, već ugibaju, svako malo izlete pred vozilo, izgladnjeli tumaraju selima. Uz sve to, mještani koji već godinama upozoravaju, kume i mole vlasti da im pomognu, preuzeli su stvar u svoje ruke. Barem netko jest. I učinio ono najgore. Počeo ubijati ionako nesretne životinje o kojima , vlasnik ili vlasnici ionako ne brinu!

Pojedinačno najveći uzgajivač, Zlatko Ovanin, ima stado od gotovo 140 konja. Premda ni ne zna točno gdje su mu konji, tvrdi, problem ne postoji. No postoji zato na desetke prijava policiji, te devet, što optužnih što prekršajnih prijedloga. I to samo u posljednjih godinu i pol dana.

Problem koji se mogao riješiti, nije riješen. Ministar Jakovina kaže, sustav je zakazao. A sustav je on! "Okej, u tom dijelu preuzimam odgovornost ne sebe. Složit ćemo vrlo precizan hodogram obaveza i ministarstva inspekcijskih službi i jedinica lokalne samouprave i iz tjedna u tjedan ćemo pratiti rješavanje", dodaje.

Na komentar novinara Provjerenog da je isto obećao i 2013. kaže, "Da i jednostavno nismo odradili." Hoće li ovaj put održati svoju riječ? Cijelu priču pogledajte večeras u Provjerenom u 22:00!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene