Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Brkovi i brada pitanje su osobnog stila i ovise o trendovima. Ipak - u mjesecu studenom brkovi su pravi hit. Zbog humanitarnog cilja akcije Movember, nose ih muškarci diljem svijeta.


Na taj način žele upozoriti koliko je važna briga o vlastitom zdravlju. Brkove Mohamed ovoga puta ne želi dirati. Baš poput milijuna muškaraca diljem svijeta. 'Brkovi su mi super', rekao je Mohamed. A super mu je, kaže, i sudjelovati u akciji MOVEMBER!

Vezani članci Slika nije dostupna Evo zašto se slavni zavodnik posramio pred kamerama! Slika nije dostupna Uključite se i vi: Pustite brk, zgrabite fotić i recite 'DA' zdravlju!

'Super je ova akcija. Sretan sam što mogu biti dio nje', dodaje Mohamed. I zagrebački su Medvjedi, već drugu godinu za redom, ujedinjeni u borbi protiv malignih bolesti. Hokejašu Marku Šakiću se već naziru brkovi.

'Cijela momčad pušta brkove i nakon toga, borimo se protiv raka prostate. Time i prikupljamo novce naravno, za borbu protiv te bolesti', kaže Šakić.

>> Nevenka Bečić: 'Na muškarcu prvo vidim oči, a ne njegove brkove!'

Pripadnici jačeg spola svoje slobodno vrijeme rado provode u igranju kompjutorskih igrica ili u druženju s prijateljima. No, trebalo bi pronaći vremena i za odlazak liječniku.

Statistike kažu da od tumora češće obolijevaju muškarci nego žene. 'Muškarci najčešće obolijevaju od raka pluća. Nažalost, većina su još uvijek pušači. Nakon raka pluća, najviše se obolijeva od raka debelog crijeva. Na trećem mjestu je rak prostate, pa onda rak mokraćnog mjehura, rak želuca', rekla je Ilona Sušac, specijalistica onkologije i radioterapije.

Svake godine oko 13.000 muškaraca oboli od nekog oblika tumora, a 8.000 ih umre. Prevencija je itekako važna. 'Najgore rizične čimbenike definitivno možemo ukloniti, kao što su pušenje, kao što je debljina. Potom sprječavanje različitih infekcija, spolno prenosivih bolesti. A kao vrlo važan čimbenik jest stres', dr. Sušac. Mohamedu stres nestaje, kaže, čim u ogledalu uoči svoj odraz - s brkovima na licu!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook