Nikola Grmoja
Nikola Grmoja Foto: DNEVNIK.hr

Saborski Klub Mosta predložio je u utorak izmjene Kaznenog zakona kako bi se uvele zatvorske kazne za državne dužnosnike i ostale koji odbiju dostaviti traženu dokumentaciju ili daju lažni iskaz pred radnim tijelima Sabora te Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa.


"Obzirom da dužnosnici nisu dostavljali dokumentaciju koju je od njih tražilo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa ili saborsko tijelo Antikorupcijsko vijeće, a time su otežali dokazivanje i donošenje odluka, odlučili smo predložiti izmjene Kaznenog zakona", kazao je Mostov zastupnik Nikola Grmoja na konferenciji za novinare u Saboru.

Sankcioniranje za nedostavljanje dokumentacije i davanje lažnog iskaza, ustvrdio je Grmoja, itekako bi doprinijelo odlučnijoj borbi protiv korupcije.

Nikola Grmoja Grmoja primio donaciju od 10 eura, Povjerenstvo pokrenulo postupak: "Što reći, koju posluku porati?"

"Da je to bilo na snazi ranije, zatvorom od šest mjeseci do pet godina bio bi kažnjen premijer Andrej Plenković zbog nedostavljanja dokumentacije 'sa stranačke fešte u Helsinkiju', kao i bivša ministrica vanjskih poslova Marija Pejčinović Burić i sadašnji ministar Goran Grlić Radman zbog nedostavljanja putnih naloga i nalaza inspektora vezano uz pronevjere u veleposlanstvu", poručio je.

Miro Bulj, gradonačelnik Sinja VIDEO Miro Bulj dobio optužni prijedlog zbog slavlja u Sinju, za Dnevnik Nove TV otkrio je i što se dogodilo

Grmoja je dodao kako bi glavni inspektor Ministarstva vanjskih poslova Damir Božić bio kažnjen zbog davanja lažnog iskaza, konkretno pred Antikorupcijskim vijećem.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju