Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak s SDP-om

MOST PORUČIO: Za premijera ne želimo ni Milanovića ni Karamarka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici Most danas u Zagrebu sastali su se s predstavnicima SDP-a.

16:50 - MOST-ov pregovarač Ivan Lovrinović izjavio je nakon sastanka s predstavnicima SDP-a kako Most nezavisnih lista ostaje pri zahtjevu za provođenjem najvažnijih reformi koje je isticao u izbornoj kampanji, a kao važan uvjet naveo je i to da mandatar za sastavljanje nove vlade ne bude ni predsjednik SDP-a Zoran Milanović ni predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Održan sastanak Milanović: 'Budimo pošteni prema ljudima, konstituirajmo se i bjež'mo ća' Slika nije dostupna Donijeli odluku Most će tražiti mjesto premijera

'Naš je stav da ni gospodin Milanović ni gospodin Karamarko ne bi trebali ni mogli biti mandatari za sastavljanje nove vlade, jer smatramo da je za novi smjer Hrvatske, za čitav ovaj sklop reforma i promjena važan novi čovjek. On ne samo da je simbol novog smjera, nego jednostavno javnost time dobiva novu snažnu poruku i mislimo da bi to doprinijelo homogenizaciji hrvatskog biračkog tijela, stvaranju jedne nove atmosfere u hrvatskom društvu, ne želeći pritom podcijenjivati niti dovoditi u pitanje njihov dignitet', rekao je Lovrinović.

Na izravno pitanje o tome pristaje li SDP na to da Zoran Milanović ne bude mandatar, ministar Branko Grčić nije konkretno odgovorio. S druge strane, na pitanje je li pregovarao samo u ime SDP-a ili u ime cijele koalicije, rekao je da je pregovarao u ime cijele koalicije Hrvatska raste.

MOST je predstavio i što će učiniti u slučaju da obje velike stranke odbiju veliku tripartitnu vladu. Kazali su da će se tada nastaviti pregovarati po 'sustavu ljevka', kako su to nazvali. Rekli su kako će se razgovarati pojedinačno - koja strana je bliža onome što MOST predlaže kao rješenje.

15:00 - Na sastanak sa strane koalicije Hrvatska raste došli su Branko Grčić i Siniša Hajdaš Dončić, a sa strane Mosta Ljubica Ambrušec i Ivan Lovrinović.

Po dolasku Grčić je rekao da tehnička Vlada odrađuje svoj dio posla te da nema panike. 'Razgovaramo i nadam se da će sve skupa na kraju uspješno završiti', poručio je prije sastanka s Mostom

Karte su na stolu i možemo pretpostaviti da će biti razjašnjavanja detalja, a vjerojatno će se prokomentirati i činjenica da su pojedini partneri Mostu rekli: 'Ne'.

Most nezavisnih lista u srijedu u 14 sati sastao se u Šibeniku s predstavnicima HDZ-ove Domoljubne koalicije.

HDZ O SASTANKU S MOST-om 'Treba razgovarati i sve opcije staviti na stol'

Sastanci se, kako je objavljeno na Facebook stranicama Mosta, organiziraju na zahtjev tih dviju koalicija.

U Mostu tvrde da su obje strane zatražile sastanak zbog usuglašavanja oko prijedloga Mosta sa sastanka sve tri strane koji je održan u ponedjeljak. Most je tada pozvao na formiranje zajedničke Vlade i predložio da se za mandatara izabere nestranački kandidat. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene