Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Toni Katić pismom se obratio predsjednici, premijeru, ministru regionalnog razvoja i EU fondova te Vladi. Reagirao je Most.


Toni Katić izazvao je pozornost javnosti statusom na Facebooku i fotografijom dokumentacije potrebne da se do dozvole dođe u Njemačkoj i u Hrvatskoj. Ovaj Hrvat s njemačkom adresom odlučio se putem društvene mreže obratiti predsjednici, premijeru, ministru regionalnog razvoja i EU fondova te Vladi.

Vezani članci Ilustracija Sud blokirao vinariju bivšeg ministra poljoprivede, dok traje istraga zabranjuje mu se prodaja Slika nije dostupna Hrvat s njemačkom adresom odradio sastanak kod Petrova: 'Sad je na njima red'

Na njegovu objavu o kojoj je pisao i Dnevnik.hr na Twitteru je reagirao Most nezavisnih lista.

'Pozivamo g.Katića na sastanak u ured g. BP kako bismo porazgovarali o problemima koje susreću poduzetnici i ulagači', napisali su.


Kontaktirali smo i gospodina Katića koji kaže kako izgleda da se puno Hrvata pronašlo u ovoj priči.

'Nadam se da će biti nekakva korist od ovog svega za naš narod', rekao nam je. Iz Mosta su zatražili njegove kontakte i čeka da mu se jave kada će znati više detalja o potencijalnom susretu.

Ako će biti koristi od toga on će, kaže, izdvojiti vrijeme za sastanak. Situacija je, rekao nam je, preozbiljna da bi se igrali. Ono što bi volio je da se uskoro može razgovarati o dobrim stvarima koje će proizaći iz ove cijele priče.

U nastavku pročitajte objavu gospodina Katića na koju je reagirao Most:

'Neću vikati, pregovarati,… jer to HRVATSKOJ neće ni zere pomoći da gledamo u prošlost i tražimo tko je sa kime popio kavu! Više je bitno da pokušamo iz grešaka nešto naučiti i da VI to sada promijenite bez velike priče! (Ja nažalost ne mogu jer još nisam smio ići na zadnje izbore za premijera. No o tome drugi put!)

O čemu se radi:

Imam 32 godina, lipu ženu, Duju 6, Ninu 5, Lanu 3 i živim i radim na dobroj poziciji u Njemačkoj.
Pokraj puno drugih pokušaja dovući strane firme u Hrvatsku, pokušavam - ima preko godinu dana - se natjecati na EU Fondove da bi mogli izgraditi obiteljski SKY BEACH APARTHOTEL**** | Restaurant | Bar & Lounge u Poljicama i tako pomoći općini Marini i stvoriti za MLADE Hrvatice i Hrvate najmanje 12 radnih mjesta preko čitave godine!

Zašto: Jer san vidio dosta država, firmi po cijelom svijetu i znam da imamo najbolje mogućnosti stvoriti ekonomsku zdravu HRVATSKU s našim mladim/pametnim ljudima. Žao mi je da moje godište završava nakon fakulteta na baušteli, na zračnoj luci kufere nose ili kao gastarbajteri idu pokušati raditi u inozemstvu što se njima više ne isplati, kao što se mojim roditeljima prije 30-40 godina bilo isplatilo!

Da imamo i uspješne priče u Hrvatskoj se vidi na RIMCU. 2012/2013 godine nisu puno vjerovali u njega, a ja sam dao otkaz u Boscha da pomognem mladom timu.

Pošto bih volio da pročitate sve, vraćam se na moj prijedlog. Kako vidite na slici, ja sam se namučio preko 8 mjeseci dobiti SAMO izmjenu postojeće građevinske dozvole. Samo da odmah kažem: Svi su radili prema zakonu i njima veliko hvala za trud!

Na pitanja: „Zašto to trebate sada?“ „Zašto opet moram vaditi isti dokument?“ „Zašto moram tražiti suglasnost od susjeda za međe, ako su već dali u važećoj građevinskoj dozvoli 2006?“, dobio sam odgovore kao: „To je tako!“ „To su oni u Zagrebu!“ --> Vjerujte mi: Nisam nikad dobio odgovor, da sam razumio korist toga!

Što znam: Razlog zašto sam opet toliko platio građevinsku --> Jer svaki koji je izradio mapu je htio zaraditi. I to je normalno/OK. Ali se to neće promijeniti ako Vi radikalno ne smanjite birokraciju i putevi rada!

Prijedlozi:

1. Zadnji pokušaj dovesti Švicarsku/Njemačku firmu u Trogir 2015. godine je propao pri kraju jer odjednom industrijska zona nije imala riješeni put. Zašto ne bi uložili više vremena, tih geodeta, arhitekta da pokušaju stvoriti podlogu da nam dođu investitori?

2. Idejni projekt??? Prošao je, pa su mi tokom izdavanje glavnog projekta vratili sve nazad! Koju korist ima ako je sve propisano?

3. Odjel za prostorno uređenje želi samo znati držim li se propisa (po mome). Zašto sve ostalo nije u odgovornosti arhitekta ili investitora?

4. Stvorite sa bankama mogućnost da daju kredite HRVATSKOME narodu!

Ne mogu razumjeti, kako u Njemačkoj dobiješ kamate između 1-2 %, a naše banke su mi danas ponudile sa EU fondovima 7,9% na mali iznos, a BEZ EU fondova 3,0% na skoro dupli kredit???!!!???

Uz traženi kaiš i tregere nećemo uspjeti povući fondove, kada se od mladih ljudi traži 1,5x jamstvo.
A kada pitaš državne institucije za pomoć nisu se „dogovorile između sebe jer su ovih dana u „reorganizacija unutar Sektora“ kako su mi rekli.

--> Eh, šta bi to značilo…? --> Da se tim SKY BEACH Aparthotel neće još za neko vrijeme sastati.

No ipak ću se boriti i dalje da se realizira taj projekt. I ako će biti teško.

Ukratko:

- Kada Vi mijenjate zakone uvijek se pitajte: Koju korist to ima? Tko to upravo treba i zašto?
- Nemojte pričati --> Zamolio bi Vas da jednostavno promijenite jer ste Vi odgovorni za to.

Ako Vam treba pomoći, ja ću biti prvi! Javljam se! --> A VI meni!

Hvala Vama,
Toni Katić'

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju