Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preko rijeke Korane

Most koji ne vodi nigdje: U gradnju je utrošeno 50 milijuna kuna, a nakon 11 godina - radovi su opet stali

Most iznad Korane koji ne vodi nigdje - 1
Most iznad Korane koji ne vodi nigdje - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Most iznad Korane koji ne vodi nigdje - 3 Most iznad Korane koji ne vodi nigdje - 3 Foto: DNEVNIK.hr Most iznad Korane koji ne vodi nigdje - 4 Most iznad Korane koji ne vodi nigdje - 4 Foto: DNEVNIK.hr Most iznad Korane koji ne vodi nigdje - 2 Most iznad Korane koji ne vodi nigdje - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Most iznad Korane koji ne vodi nigdje - 1 Galerija 1/4 >>
Trebao je biti dio brze ceste kroz Karlovac. U njegovu gradnju utrošene su tone i tone betona, željeza i asfalta, ali ni nakon više od 11 godina gradnje - most koji nosi nadimak "Vukelićev" - još nije nije dovršen. Štoviše, radovi koji su u međuvremenu bili nastavljeni - opet su stali.

Most preko rijeke Korane koji još uvijek ne vodi nigdje. Umjesto radnika - na velikom karlovačkom gradilištu - tek su usputni prolaznici.

Pročitajte i ovo Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti" Nikola Grmoja PARLAMENTARNI IZBORI Grmoja podnio prijavu DORH-u zbog malverzacija u Fortenovi

"Pa nema kad im je kiša, to je sve blatno, ne mogu raditi kad je kiša", kazao je Ljuban i dodao da inače rade. Radovi s kojima se debelo kasni - nastavljeni su početkom prošlog mjeseca. Da bi sada strojeve ugasili - ljetni odmori.

"A godišnji u osmome mjesecu. Tako da su otišli na dva tjedna na godišnji i doći će opet ovde raditi", rekla je Anđa.

Ali pomaka ipak ima. Možda nisu asfaltirane, ali radi se na novim kilometrima pristupnih cesta - s jedne i s druge strane mosta.

Bude li sve po planu, ova betonska grdosija - nakon više od 11 i pol godina - trebala bi biti dovršena.

Potrošeno 50 milijuna kuna

Za obnovu mosta koji je odavno prozvan Vukelićevim, i na koji je dosad potrošeno oko 50 milijuna kuna, ali i gradnju pristupnih cesta - izdvojit će se još oko 150 milijuna kuna.

"Predugo, predugo. S tim da neće napraviti sve kako treba, tako su rekli", navodi Ivana i dodaje: "Ne idu četiri trake, već samo dvije..."

Odustalo se od početnog plana, ali projekt nije upitan, kažu u Hrvatskim cestama.

"Radovi na izgradnji predmetne dionice izvode se zadovoljavajućom dinamikom (...) Do kraja ove godine nastavit će se izvoditi zemljani radovi na trasi i započet će radovi na objektima. Rok završetka je 07/2022. godine", priopćeno je iz Hrvatskih cesta za Dnevnik Nove TV.

Dio obilaznice do Turnja

Iako na prvi pogled usred ničega - most je dio obilaznice od Mostanja i Vukmaničkog Cerovca do Turnja, karlovačkog naselja kroz koji prolazi državna cesta.

"Gori će se osloboditi malo, bit će manje prometa. A onda će nama biti malo gore...", smatra Anđa.

Mještani Turnja već dugo negoduju na gust promet i vozače. Zbog učestalih se nesreća - i prosvjedovalo. "Sudari, skreću ovdje, sudar se napravi, netko brzo vozi...", objašnjava Mirko iz Turnja.

"To je kolona za kolonom, nešto ako se desi na D1 - tu staje sve! Ne mogu djeca preći cestu, tu je stanica autobusna, odavdje kreću, odavdje idu do škole pješke. Neka nastave i naprave što prije", poziva Milivoj iz Turnja.

"Posao će privesti kraju"

Anđa koja iz svog dvorišta vidi sve, uvjerena je: posao će kad - tad privesti kraju.  "Mislimo da ćemo dočekati, nismo sigurni", kazala je Anđa.

Na pitanje - misli li da bi most trebao onda zadržati nadimak bivšeg ministra obrane, odgovara: "Vukelića? Dok je njegov most, nek bude i njegovo ime!"

"Ja se stvarno nadam, kako vidim kako rade, jedino ako financijski ne propadnu. To je najveći problem što je velika investicija, ako im ne plate, oni će propast i onda je to problem", smatra Milivoj.

Za sada je među građevinskim prioritetima. Ne zna se samo kojom brzinom ide dalje.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene