Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prednjače u izbornim troškovima

Most izbornu kampanju zaključio s manjkom od 86 tisuća kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Most nezavisnih lista je kampanju za prijevremene parlamentarne izbore zaključio s manjkom od 86 tisuća kuna, financirao ju je vlastitim sredstvima, a od donatora je dobio 21 tisuću kuna, pokazuje završni financijski izvještaj koji je stranka javno objavila.

Most je na kampanju potrošio 2,157 milijuna kuna, a uprihodovao 2,071 milijuna, s tim da je samo 21 tisuću dobio od šest donatora. Samo dvoje mostovaca, sada saborski zastupnici Ivana Ninčević Lesandrić i Robert Podolnjak, stranci su donirali po tisuću, odnosno 5940 kuna.

Pročitajte i ovo Marin Miletić i Marija Selak Raspudić Anketa Dnevnika Nove TV Na čijoj ste strani po pitanju raskola u Mostu? Pogledajte kako ste glasali Marija Selak Raspudić Nastavak sukoba Selak Raspudić o raskolu u Mostu: "Zbog Miletića sam odustala od liste za europske izbore, ali nije samo on u pitanju"

Most je na izbore izašao u 11 izbornih jedinca, na predstavljanje kandidata najviše je potrošio u V. (215.000 kuna) i X. (192.000 kuna) jedinici koje su nosili Tomislav Panenić i Božo Petrov, najmanje u I. (41.3000 kuna) i II. (42.600 kuna) jedinici gdje su prvi na listama bili Vlaho Orepić i Slaven Dobrović.

Po do sada dostupnim financijskim izvještajima, Most prednjači po izbornim troškovima, no za konačan sud treba pričekati da svoja izvješća objave HDZ i Narodna koalicija, Živi zid te Koalicija za premijera - Bandić Milan. Krajnji rok do kojega to moraju učiniti je srijeda, 26. listopada do ponoći.

Cjelovita financijska izvješća već je objavio veći broj izbornih sudionika, a po njima iza Mosta po troškovima slijede IDS (965 tisuća kuna), koalicija HDSSB-a i Konzervativaca (840 tisuća), pa Laburisti (676 tisuća), SDSS (443 tisuće) te ostali.

Most ostvareni manjak ne treba brinuti, jer će samo za naknadu troškova izborne promidžbe od države za 13 zastupnika dobiti 1,8 milijuna kuna od 20,4 milijuna koliko je ukupno osigurano za naknade. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene