Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Porast nasilja

Moskva pojačava svoj nadzor nad sjevernim Kavkazom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kremlj nastoji pojačati svoj nadzor nad nestabilnim sjevernim Kavkazom okupivši u utorak najnestabilnije pokrajine u novi savezni okrug i imenujući na njegovo čelo čovjeka koji nije iz tog područja.

U planinskoj regiji, koja obuhvaća Čečeniju, Ingušetiju i Dagestan, došlo je do naglog porasta nasilja posljednjih mjeseci koje je ruski predsjednik Dmitrij Medvedev opisao najveći domaći politički problem Rusije. U izjavi koju je prenijela televizija Medvedev je najavio stvaranje Sjevernokavkaskog saveznog okruga i imenovao Aleksandra Kloponjina, guvernera sibirske regija Krasnojarska, svojim izaslanikom. Kloponjin, bivši poslovni čovjek, nije povezan s regijom, izravno će odgovarati Medvedevu i imati rang zamjenika premijera.

Pročitajte i ovo Ilustracija teže je ozlijeđen Dječak napadnut u blizini kuće dok je šetao psa: Tuklo ga je nekoliko vršnjaka Očevid u Zagrebu gdje je sin ubio majku Užas u Zagrebu FOTO Ovo je kuća u kojoj je ubijena žena: Uhićen njezin sin

>> Čečenija: Raznijela se pored policijskog vozila

‘Vi ste postigli mnogo, prije svega u društvenim i gospodarskim projektima, a to je ono što je krajnje potrebno na sjeveru Kavkaza’, rekao mu je Medvedev na susretu koji je prenijela televizija. Uz Dagestan, Ingušetiju i Čečeniju, glavnih žarišta pobune, okrug će obuhvatiti i mirnije područja Kabardino-Balkaria, Karačajevo-Čerkezija, Sjevernu Osetiju i regiju Stavropolja. Ranije su ta područja bila okupljena u mnogo veću jedinicu nazvanu Južni administrativni okrug. Politički analitičari očekuju da će se tim potezom neke ovlasti od sjevernokavkaskih čelnika prebaciti natrag na Kremlj. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene