Hrvatska vojska, ilustracija
Hrvatska vojska, ilustracija Foto: Marijan Sušenj/Pixsell

Ministarstvo obrane (MORH) raspisalo je javni natječaj za ugovorni prijam 240 vojnika i mornara u djelatnu vojnu službu u trajanju od dvije godine, izvijestili su u ponedjeljak.


Na natječaj, koji je otvoren u petak, mogu se javiti osobe oba spola, a početak službe je 1. travnja 2020. godine.

Vezani članci Doček tijela poginulog hrvatskog vojnika Josipa Briškog (Foto: MORH) - 1 Stigao avion s tijelom vojnika poginulog u Afganistanu Josip Briški (Foto: MORH) Tijelo poginulog vojnika u petak u Zagrebu: ''Priredit ćemo doček sa svim vojnim počastima, kako priliči hrvatskom vojniku''

Probni rad traje šest mjeseci, a prije prijma kandidati će proći odabirni postupak tijekom kojeg će oni koji nisu ispunili uvjete biti isključeni na temelju službenih podataka iz vojne evidencije, rezultata psihologijskih ispitivanja, zdravstvenih pregleda te drugih propisanih provjera.

Kandidati će biti raspoređeni u skladu sa stečenom vojnostručnom specijalnosti te mjestu službe sukladno potrebama Oružanih snaga.

Sve informacije u vezi s natječajem nalaze se na internetskoj stranici Ministarstva obrane www.morh.hr, telefonima 01/3784-812 i 01/3784-813 te u područnim odjelima i odsjecima za poslove obrane. (Hina)