Obavijesti Video Pretražite Navigacija
rok za prijavu 14. 8.

MORH raspisao natječaj za kadetsku službu na studiju Vojnog inženjerstva

Prisega kadeta na Kninskoj tvrđavi (Foto: MORH)
Prisega kadeta na Kninskoj tvrđavi (Foto: MORH) Foto: MORH
Uvjeti koje kandidati moraju ispunjavati za prijam u kadetsku službu jesu državljanstvo Republike Hrvatske, godina rođenja 1998. ili kasnije, završena četverogodišnja srednja škola, dokaz da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak po službenoj dužnosti te da nije pravomoćno osuđivan za kaznena djela.

Ministarstvo obrane raspisalo je u petak natječaj za prijam u kadetsku službu na preddiplomski sveučilišni studij Vojnog inženjerstva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Podigla se bura Iz MORH-a se oglasili o prodaji službenih pasa: "Ovime Ministarstvo pokazuje koliko nam je važno da svaki službeni pas nastavi svoj životni vijek kao voljeni kućni ljubimac" Slika nije dostupna Zapošljavanje MORH objavio natječaj za prijam 300 vojnika i mornara te 15 doktora medicine

U akademskoj godini 2020./2021. u status kadeta i kadetkinja u jesenskom upisnom roku, bit će primljeno do 70 kandidata na prvu godinu sveučilišnog preddiplomskog studija Vojnog inženjerstva.

Rok za podnošenje prijava je 14. kolovoza 2020. godine.

Uvjeti koje kandidati moraju ispunjavati za prijam u kadetsku službu jesu državljanstvo Republike Hrvatske, godina rođenja 1998. ili kasnije, završena četverogodišnja srednja škola, dokaz da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak po službenoj dužnosti te da nije pravomoćno osuđivan za kaznena djela iz Zakona o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske

Od kandidata i kandidatkinja također se traži da su upisani na prvu godinu redovitog studija (u drugom upisnom roku u rujnu 2020.) te da se ispunjavaju zdravstveni, psihički, tjelesni i sigurnosni kriteriji.

Prijaviti se mogu u propisanom roku elektronički Središnjem prijavnom uredu za upis na sveučilišni studij i pismeno na adresu: Ministarstvo obrane, Središnjica za upravljanje osobljem, Zagreb, Ilica 256b.

Pismene prijave trebaju sadržavati zamolbu sa životopisom, adresom i brojem telefona ili mobitela, presliku osobne iskaznice i uvjerenje da nije pokrenut kazneni postupak ne starije od šest mjeseci.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene