MORH raspisao natječaj za 50 časnika
MORH raspisao natječaj za 50 časnika Foto: Ivica Galovic/PIXSELL/Pixsell

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske danas je raspisalo natječaj za prijem novih kandidata za časnike.


MORH traži 12 liječnika medicine, jednog zubara, jednog veterinara, jednog farmaceuta, do tri psihologa i do tri pravnika. Traži se i do devet kandidata za popunu roda veze, cyber/IT stručnjaka i do 20 kandidata za vojne pilote studijskih programa.

Vezani članci Droga - 1 Afera koju je otkrio Dnevnik Nove TV dobila je nastavak, ali nitko ne nudi odgovor na bitno pitanje - kako je droga završila u rukama vojnika? Branko Hrg MORH o smrti petero vojnika: "Slučajevi su individualni i nisu povezani, sustav nije zakazao"

"Kandidati mogu imati najviše navršenih 30 godina života do kraja 2021., izuzev kandidata za vojne pilote koji mogu imati najviše navršenih 26 godina života do kraja 2021. godine", objavilo je resorno ministarstvo te dodalo kako je rok za prijavu kandidata iz zdravstvene službe do 31. srpnja, a za ostale 14 dana od objave u Narodnim novinama.

Svi kandidati uz vlastoručno potpisanu prijavu moraju priložiti:
- životopis
- dokaz o odgovarajućem stupnju obrazovanja (preslika diplome)
- potvrdu odnosno ispis iz elektroničkog zapisa podataka iz područja radnih odnosa koji vodi Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje
- dokaz o državljanstvu RH (preslika domovnice ili osobne iskaznice)
- dokaz da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak (ne stariji od 6 mjeseci)

Odabrani kandidati kreću na temeljnu časničku izobrazbu u rujnu 2021. godine nakon čega će biti primljeni u djelatnu vojnu službu i bit će im dodijeljen prvi časnički čin i bit će raspoređeni na časničku dužnost.