Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strukturne promjene

MORH predložio nove članove uprave u Zrakoplovno-tehničkom centru

Ministar obišao ZTC (Foto: MORH/ M. Čobanović)
Ministar obišao ZTC (Foto: MORH/ M. Čobanović) Foto: MORH/ M. ?obanovi?
Damir Krstičević sa suradnicima je u petak posjetio Zrakoplovno-tehnički centar d.d. u Velikoj Gorici.

Ministarstvo obrane predložilo je strukturne promjene i nove članove uprave u Zrakoplovno-tehničkom centru d.d., priopćeno je, između ostalog, danas iz Ministarstva obrane.

Pročitajte i ovo Biljana Borzan preferencijalni glasovi FOTO Ovi su kandidati bili zadnji na listama, ali su uspjeli ući u Sabor Pripadnici Hrvatske vojske u službi glasali su na posebnim biračkim mjestima - 3 Posebna biračka mjesta Izašli na birališta: Pogledajte kako su glasali hrvatski vojnici i vojnikinje

Priopćenje MORH-a prenosimo u cijelosti:

"Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević sa suradnicima je u petak posjetio Zrakoplovno-tehnički centar d.d. (ZTC) u Velikoj Gorici.

Tom prigodom, ministar Krstičević održao je sastanak s predstavnicima ZTC d.d. i obišao hangare za održavanje protupožarnih zrakoplova i helikoptera.

Zrakoplovni tehnički centar je ključna tvrtka za Ministarstvo obrane i za razvoj sposobnosti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

U cilju ojačanja menadžmenta, a kako bi ZTC d.d. i dalje mogao obavljati zadaće koje se prvenstveno tiču održavanja protupožarnih zrakoplova – Canadaira i Airtractora, helikoptera Kiowa Warrior, remonta helikoptera Mi-171 Sh i Mi-8 te biti u potpori projekta višenamjenskog borbenog aviona, Ministarstvo obrane kao resorno ministarstvo je u skladu sa Zakonom o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske predložilo strukturne promjene i nove članove uprave u Zrakoplovno-tehničkom centru d.d.

Navedenim promjenama pospješuju se procesi upravljanja, pojačava suradnja s Hrvatskim ratnim zrakoplovstvom i unaprjeđuju sposobnosti u ovoj ključnoj tvrtci koja se bavi deficitarnom djelatnošću i koja bi nakon certificiranja sposobnosti bila spremna ponuditi svoje usluge na međunarodnom tržištu kroz NATO i EU agencije", navodi se u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene