Ministar obišao ZTC (Foto: MORH/ M. Čobanović)
Ministar obišao ZTC (Foto: MORH/ M. Čobanović) Foto: MORH/ M. ?obanovi?

Damir Krstičević sa suradnicima je u petak posjetio Zrakoplovno-tehnički centar d.d. u Velikoj Gorici.


Ministarstvo obrane predložilo je strukturne promjene i nove članove uprave u Zrakoplovno-tehničkom centru d.d., priopćeno je, između ostalog, danas iz Ministarstva obrane.

Vezani članci Ministar Damir Krstičević (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) Hrvatska traži očitovanje Izraela o avionima, ministar Krstičević komentirao i mogućnost ostavke Damir Krstičević (Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL) Krstičević bezbrižan, a prijeti mu 4000 radnih sporova

Priopćenje MORH-a prenosimo u cijelosti:

"Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević sa suradnicima je u petak posjetio Zrakoplovno-tehnički centar d.d. (ZTC) u Velikoj Gorici.

Tom prigodom, ministar Krstičević održao je sastanak s predstavnicima ZTC d.d. i obišao hangare za održavanje protupožarnih zrakoplova i helikoptera.

Zrakoplovni tehnički centar je ključna tvrtka za Ministarstvo obrane i za razvoj sposobnosti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

U cilju ojačanja menadžmenta, a kako bi ZTC d.d. i dalje mogao obavljati zadaće koje se prvenstveno tiču održavanja protupožarnih zrakoplova – Canadaira i Airtractora, helikoptera Kiowa Warrior, remonta helikoptera Mi-171 Sh i Mi-8 te biti u potpori projekta višenamjenskog borbenog aviona, Ministarstvo obrane kao resorno ministarstvo je u skladu sa Zakonom o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske predložilo strukturne promjene i nove članove uprave u Zrakoplovno-tehničkom centru d.d.

Navedenim promjenama pospješuju se procesi upravljanja, pojačava suradnja s Hrvatskim ratnim zrakoplovstvom i unaprjeđuju sposobnosti u ovoj ključnoj tvrtci koja se bavi deficitarnom djelatnošću i koja bi nakon certificiranja sposobnosti bila spremna ponuditi svoje usluge na međunarodnom tržištu kroz NATO i EU agencije", navodi se u priopćenju.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju