Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Natječaj za 'Kadete'

MORH i ove godine dijeli stipendije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo obrane raspisalo je Natječaj za stipendiranje studenata od 1. godine preddiplomskih studija, u statusu kadeta, za stjecanje akademskog naziva prvostupnika, a koji se na studij planiraju upisati iduće akademske godine.

Riječ je o Natječaju za program civilno-vojnog školovanja 'Kadet', po kojemu primljeni kandidati imaju mogućnost završetka visokoškolskog obrazovanja na jednom od hrvatskih sveučilišta, uz dodatak programa vojne obuke, u kojem će izučavati nastavne sadržaje specifične za vojni poziv, navodi se u priopćenju MORH-a.

Rok za podnošenje prijava je 3. svibnja 2013. godine, a na natječaj se mogu prijaviti svi kandidati koji u akademskoj godini 2013./2014. planiraju upisati jedan od pet fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i pet fakulteta Sveučilišta u Splitu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Odlučio Senat Sveučilište u Zagrebu će dodijeliti 520 stipendija: Povećan je iznos naknade Prosvjed na Akademiji - 1 Provjereno otkriva Kontroverzni profesor s Akademije vraća se na nastavu: "Dekan je samo rekao da bih ja trebala smanjiti svoj glas"

>> Evo koliko je slobodnih mjesta za buduće studente!

U Zagrebu to se odnosi na Fakultet elektrotehnike i računarstva, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Prirodoslovno-matematički fakultet, Fakultet prometnih znanosti i Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije.

U Splitu riječ je o Pomorskom fakultetu, Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije, Prirodoslovno-matematičkom fakultetu i Kemijsko-tehnološkom fakultetu.

Tijekom studija, kadeti imaju osiguranu stipendiju, besplatnu stručnu literaturu, smještaj, prijevoz i prehranu te po završetku studija osiguran posao u Oružanim snagama Republike Hrvatske.

Natječaj je otvoren za pripadnike oba spola, a prijave se podnose u Odsjecima za poslove obrane u kojima se kandidati nalaze u evidenciji vojnih obveznika, odnosno prema mjestu prebivališta za žene. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene