Obavijesti Video Pretražite Navigacija
akrobacijski letovi

Letačke skupine Krila Oluje i Red Arrows danas lete iznad jedne županije

Akrobatski let Krila Oluje i Red Arrows nad Zadrom
Akrobatski let Krila Oluje i Red Arrows nad Zadrom Foto: Dino Stanin/Pixsell
Hrvtska Krila Oluje i britanksi Red Arrows u utorak između 8:40 do 9:20 izvodili su akrobacijske letove na području Zadarske županije, za što su imali važan povod.

Akrobatske skupine Krila Oluje i Red Arrows izvest će u utorak formacijski let iznad Zadarske županije u povodu 75. obljetnice NATO saveza i 15. obljetnice ulaska Republike Hrvatske u taj savez, najavilo je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske.

Red Arrowsi iz sastava ratnog zrakoplovstva Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske i ove su godine posjetili Krila Oluje u vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku Donjem, gdje do 26. travnja zajedno uvježbavaju letački program i razmjenjuju iskustava.

Skupine će jubilarnu godinu obilježiti zajedničkim, formacijskim letom iznad priobalnih gradova Zadarske županije, Biograda na Moru, Zadra i Vira, u vremenu od 08:40 do 09:20.

Pročitajte i ovo Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem"

Ujedinjena Kraljevina kao jedna od zemalja osnivačica Organizacije Sjeveroatlanskog saveza ove godine obilježava 75 godina osnivanja i partnerstva u NATO savezu, a Hrvatska 15 godina.

Sjeveroatlanski savez osnovan je 4. travnja 1949. potpisivanjem Sjeveroatlanskog Ugovora između 12 partnerskih država osnivačica: Belgije, Kanade, Danske, Francuske, Islanda, Italije, Luksemburga, Nizozemske, Norveške, Portugala, Ujedinjene Kraljevine i SAD-a.

Savez danas obuhvaća 32 članice, a Republika Hrvatska priključila se Savezu 1. travnja 2009. godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene