Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Procjenjuje se materijalna šteta

Zbog oštećenja Patrije pokrenut stegovni postupak protiv tri pripadnika Oružanih snaga: MORH objavio detalje

Ilustracija
Ilustracija Foto: MORH
Do oštećenja borbenog oklopnog vozila Patria u petrinjskoj vojarni došlo je zbog nepažnje prilikom provedbe redovnih obučnih aktivnosti, a protiv tri pripadnika Oružanih snaga RH pokrenut je stegovni postupak, izvijestilo je u srijedu Ministarstvo obrane (MORH).

"Povjerenstvo u čijem sastavu su pripadnici Hrvatske kopnene vojske utvrdilo je kako je do oštećenja došlo uslijed nepažnje prilikom redovnih obučnih aktivnosti. U tijeku je postupak procjene materijalne štete te će sukladno procjeni štete biti pokrenut odgovarajući postupak za utvrđivanje materijalne odgovornosti pred Vojnostegovnim sudom", stoji u priopćenju MORH-a.

Napominju i da je zbog odgovornosti u tom događaju protiv tri pripadnika Oružanih snaga RH pokrenut stegovni postupak.

U MORH-u su 26. siječnja potvrdili da je Povjerenstvo iz sastava Oružanih snaga započelo s utvrđivanjem svih okolnosti koje su dovele do oštećenja borbenog oklopnog vozila Patria u petrinjskoj vojarni ‘‘Pukovnik Predrag Matanović‘‘. MORH je ranije izvijestio da je jedna Patria oštećena tijekom redovitih obučnih aktivnosti.

Dnevnik Nove TV je doznao i izvijestio 24. siječnja da je Patria oštećena zbog ljudske pogreške nakon što je vojnik, koji je naoružano vozilo trebao parkirati, njime zapeo za hangar. U tom incidentu nije bilo ozlijeđenih osoba.

Pročitajte i ovo Ilustracija Bez konkretnih brojki Patria izvan stroja: MORH ni nakon dva tjedna ne otkriva kolika je šteta na oklopnom vozilu, protiv vojnika najavljene sankcije

Pročitajte i ovo Ilustracija NITKO NIJE OZLIJEĐEN U petrinjskoj vojarni oštećeno borbeno oklopno vozilo Patria: Dnevnik Nove TV otkriva detalje incidenta

Borbeno oklopno vozilo (BOV) Patria jedno je od najmodernijih oružanih sustava koje koristi Hrvatska kopnena vojska. Riječ je o lako oklopljenom višenamjenskom borbenom vozilu visoke prohodnosti i pokretljivosti.

Namijenjeno je za prijevoz ljudstva jačine jedne desetine i potporu borbenih djelovanja uništavanjem protivničke žive sile, oklopnih i drugih sredstava na zemlji i u zračnom prostoru na daljinama učinkovitog dometa naoružanja vozila. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene