Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogazili obećanje

MORH bojnika Pavkovića proglasio nesposobnim za rad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lani je u ožujku po povratku iz misije u Afganistanu izgubio obje noge u prometnoj nesreći, no iako mu je MORH obećao da će ostati djelatnik vojske, to se nije dogodilo.

Bojnik Marko Pavković noge je izgubio nakon što ga je, vozeći u pijanom stanju, autom udarila profesorica Filozofskog fakulteta Bernardina Petrović. Prekjučer mu je stiglo rješenje zdravstvene komisije MORH-a u kojem je pisalo da je nesposoban za rad.

Pročitajte i ovo Pripadnici Hrvatske vojske u službi glasali su na posebnim biračkim mjestima - 3 Posebna biračka mjesta Izašli na birališta: Pogledajte kako su glasali hrvatski vojnici i vojnikinje Pripreme za dolazak aviona Rafale u Hrvatsku - 3 Borbeni avioni FOTO Prvih šest aviona Rafale u Hrvatskoj za nekoliko tjedana: "Za mene je to bilo ispunjenje dječačkog sna"

'Ovo je za mene šok. Pogazili su sve što su mi obećali nakon nesreće', rekao je za Večernji list bojnik Pavković te dodao da ga svi nastoje izigrati, uključujući i osiguravajuća društva, a ne samo zdravstvene komisije.

Samo par dana prije nego li je dobio rješenje MORH-a, iz te su ustanove su poslali oštar odgovor na strahovanja Pavkovića da ga se želi umiroviti. 'Ponavljamo da je Marko Pavković član velike obitelji Oružanih snaga i da Ministarstvo obrane čini sve što je moguće u okviru zakonskih propisa kako bi se pitanje njegova daljnjeg statusa riješilo na obostrano zadovoljstvo', pisalo je u dopisu MORH-a.

'Sami sebi skaču u usta jer je spomenuti dopis MORH-a medijima pisan 17., a rješenje o mojem 'umirovljenju' 10. listopada', smatra Pavković. U MORH-u pak ističu da je rješenje komisije očekivano, no ne i konačno te da se Pavković na to rješenje može i žaliti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene