Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Moratinos: Smanjit ćemo nazočnost OESS-a u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Misija Organizacije za europsku sigurnost i suradnju u Hrvatskoj će se smanjiti, što će u konačnici dovesti do njezinog potpunog zatvaranja, rekao je u Madridu ministar vanjskih poslova Španjolske i predsjedavajući OESS-om Miguel Angel Moratinos u govoru na 15. Ministarskom sastanku OESS-a.

Iako je u Dubrovniku u srpnju najavio da će na ovom sastanku u Madridu predložiti potpuno ukidanje misije, danas je Moratinos govorio o njezinom smanjivanju u cilju konačnog zatvaranja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ima dijabetes Ukrajina: Pušten jedan od promatrača OESS-a Slika nije dostupna 'Nisu nas taknuli' Oteti OESS-ovci dobro, ne zna se kad će na slobodu

"OESS mora potvrditi svoju predanost kompromisu na području Balkana. U skladu s tim moramo se pripremiti na prilagodbu naših misija, recimo - na smanjivanje naše nazočnosti u Hrvatskoj, a to će s vremenom dovesti do potpunog zatvaranja misije", rekao je Moratinos u jedinoj rečenici posvećenoj Hrvatskoj

Hrvatska ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović tijekom dana imala je niz bilateralnih susreta, među kojima i s pomoćnikom američke državne tajnice Nicholasom Burnsom i s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom.

Iako je blo najavljeno da će se sudionicima ministarskog sastanka za govornicom obratiti poslijepodne tijekom druge plenarne sjednice, govori održani na prijepodnevnom zasjedanju bili su duži no planirano, pa bi hrvatska ministrica, prema izvorima iz MVPEI-a, svoj govor trebala održati sutra ujutro.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene