Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kosor prije odlaska u New York

'Moramo se još čvršće uhvatiti za ruke, jer nitko nije zaštićen'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Vlade Jadranka Kosor otputovala je u Ameriku gdje će sudjelovati na Općoj skupštini UN-a, susresti se s američkim gospodarstvenicima te u rad simbolično zvonom pustiti Njujoršku burzu na Wall streetu.

U ekskluzivnom razgovoru netom prije polijetanja kazala nam je kako će naglasak njezina govora biti na prijetnjama i izazovima cijeloga svijeta poput terorizma, klimatskih nepogoda i humanitarnih katastrofa.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo" Mahmud Abas, predsjednik Palestinske samouprave Još veća nestabilnost u regiji Palestinske vlasti "preispitat će odnos" sa SAD-om nakon veta u UN-u

Koja će biti vaša glavna poruka pred UN-om?

Prije svega o ulozi UN-a u ovom trenutku, vodeći računa o svim prijetnjama i izazovima sa svih strana od terorizma, klimatskih promjena humanitarnih katastrofa. To ću reći u govoru. Kako moramo djelovati zajedno, kako se moramo svi zajedno još čvršče uhvatiti za ruke jer je svijet zapravo jedno globalno selo. Dakle sve je blisko i nitko nije zaštićen.

Što američkim gospodarstvenicima možete ponuditi, a velika je čast pustiti u rad njujoršku burzu?

Ja ću govoriti o onome što mi danas radimo. Što je program gospodarskog oporavka vlade, o mogućnostima za ulaganja i ovim projektima koje smo predstavili o mogućnostima investicija, ali i o nekim konkretnim prijedlozima.

Prvi susret je s Hrvatima. Što ćete njima reći?

To ću vam reći nakon susreta. Odgovarat ću na pitanja, za sva sam pitanja otvorena. Govoriti ću o onome što radi moja vlada prvenstveno u borbi s korupcijom ali i borbi s krizom, ali svakako s posebnim naglaskom, a to će ih vjerujem posebno zanimati, da smo mi na samim vratima ulaska u Europsku uniju.

Na marginama možda ćete se susresti s Obamom?

Nije predviđeno. Kao što znate mi smo se susreli u Pragu ali bit će puno bilaterala. Ali možda bude i nešto nepredviđeno, znate kako se zna dogoditi na ovakvim susretima. Evo ja vas lijepo pozdravljam, moram ići, čuvajte Domovinu.
 

>> Josipović: Susret s Obamom kratak, ali srdačan

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene