Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jocićev odvjetnik

'Mom klijentu nitko nije nudio status svjedoka pokajnika'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sretenu Jociću, osumnjičenom za organiziranje ubojstva vlasnika tjednika 'Nacional' Ive Pukanića, nitko nije nudio status svjedoka-suradnika, kazao je za beogradske 'Večernje novosti' jedan od Jocićevih odvjetnika Veljko Delibašić dodajući da se ni policija, ni tužiteljstvo niti sud nisu obratili s takvim prijedlogom Jociću ili braniteljskom timu.

'Prema našem zakonu policija ne može izići s takvim prijedlogom, jer je to isključivo nadležnost specijalnog tužitelja. Kao branitelj ne očekujem da takav prijedlog stigne Jociću jer, prema do sada prikupljenim dokazima, ne postoji niti indicija da je umiješan u ubojstvo Ive Pukanića', rekao je Delibašić tom listu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sutra svjedočenje krunskog svjedoka U Beogradu nastavljeno suđenje za ubojstvo Pukanića Slika nije dostupna Na suđenju u Beogradu Joca Amsterdam Pukanićevo ubojstvo povezao s Hypo bankom

On je dodao kako braniteljski tim sprema obiman materijal kojim će dokazati da Jocić nije izvršitelj kaznenog djela koje mu se stavlja na teret. Kako se dodaje, sutkinja i glasnogovornica beogradskog Specijalnog suda Maja Kovačević Tomić kazala je da u sudu za sada nema ni nagovještaja da će Jociću biti ponuđen status svjedoka-suradnika.

Specijalni tužitelj Miljko Radisavljević istaknuo je da je istraga protiv Sretena Jocića strogo povjerljiva te da detalji vezani za prikupljanje dokaza, saslušanje svjedoka i vještačenja neće biti priopćeni javnosti. Ona je objasnila da osoba koja je osumnjičena da je organizator kriminalne skupine po zakonu ne može dobiti povlašteni status, te da je to moguće ako tužiteljstvo prekvalificira kazneno djelo.

Beogradski dnevnik 'Blic' je objavio da će Jociću biti ponuđen status zaštićenog svjedoka pod uvjetom da otkrije imena aktera nerasvijetljenih ubojstava koja su u posljednjih petnaest godina izvršena u Srbiji, Hrvatskoj, Bugarskoj i Nizozemskoj. Kako je navedeno, spisak zahtjeva koje će Jocić morati ispuniti kako bi dobio status ključnog svjedoka sastavljen je u dogovoru policija četiri zemlje, a prvi uvjet je da Jocić razotkrije vrh zločinačke organizacije koja je naredila ubojstvo Pukanića.

Jocić, poznat kao Joca Amsterdam, uhićen je u Beogradu 27. travnja i nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je organizator ubojstva vlasnika zagrebačkog tjednika 'Nacional' Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića.

(Hina)

Vjerujete li da je Sreten Jocić naručitelj Pukanićevog ubojstva'

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene