Crkva i vjerske udruge nastavljaju pritisak na Vladu zbog spornog Zakona o medicinski pomognutoj oplodnji.


U crkvi Svetog Marka na zagrebačkom Gornjem Gradu vjernici su organizirali cjelodnevno klanjanje pred presvetim oltarskim sakramentom zbog Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji.

Vezani članci Zgrada Ine Pregovori oko Ine još traju, ali stajališta o cijeni - prilično su udaljena Sjednica Vlade RH - 3 Plenković najavio moguće novo popuštanje mjera od 1. ožujka. Tijekom Banožićeva izlaganja osjetili podrhtavanje

Podršku im je dao i dio zastupnika HDZ-a i HDSSB-a. Naime, danas će se u Hrvatskom saboru raspravljati o prijedlogu Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji. Ovaj je zakon u proteklih nekoliko dana podigao mnogo prašine i doveo do raskola u mišljenima između Vlade i Crkve te oporbe.

Njime bi se omogućila oplodnja 12 jajnih stanica, pri čemu bi se u tijelo žene mogla unijeti dva zametka, iznimno tri ako je riječ o posebno rizičnoj skupini žena.

Zakon dopušta zamrzavanje jajnih stanica i zametaka, pri čemu bi se oni mogle čuvati pet godina na teret države, a nakon toga pet godina bi se mogli čuvati na teret para koji je podvrgnut oplodnji.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.