Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na obalu Visa jutros se nasukao moldavski teretni brod "Koralle", no nitko od članova posade nije ozlijeđen niti je onečišćeno more, priopćeno je iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.


Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimila je jutros u 6.10 sati poziv sa stranoga motornog broda koji se nasukao na obalu otoka Visa. Brod dužine 80 metara i 4,8 metara gaza, sa sedam članova posade, prevozio je kukuruz prema grčkoj luci Pervez.

Nasukao se 'Robby': More prodrlo u plovilo, čitava posada je spašena

Vezani članci Leteći lignjuni, ilustracija Dosad nezabilježena pojava u Jadranskom moru: Kod otoka Visa uhvaćene leteće lignje Lyubov Orlova prije nestanka (Foto: AFP) Pronađen brod nasukan na kalifornijsku obalu, mislilo se da je ukleti Lyubov Orlova

Očevidom je utvrđeno da je najveće oštećenje pretrpio prednji lijevi potisni manevarski propeler koji je izvan funkcije, kaže se u priopćenju i dodaje da oštećenja na pramčanom dijelu broda nisu takva da bi došlo do proboja trupa, niti ima curenja pogonskoga goriva. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook