Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HSP Ante Starčevića:

Moguća suradnja s HDZ-om i SDP-om, sa SDSS-om ne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčevića koja je na nedavnim prijevremenim izborima za vukovarsko Gradsko vijeće osvojila tri vijećnička mandata objavila je da u pregovorima o sastavljanju tog vijeća ni s kim neće sklapati koalicije, nego će djelovati samostalno.

Pedsjednik vukovarskoga HSP-a dr. Ante Starčevića Marijan Pavliček izjavio je na konferenciji za novinare da je stranka otvorena za suradnju i dogovore s HDZ-om i s SDP-om te da je protiv bilo kakve suradnje i dogovora sa SDSS-om. 'Ne možemo dopustiti da SDSS dobije bilo kakvu funkciju u vukovarskome Gradskom vijeću te zata predlažemo i HDZ-u u SDP-u da predsjednik Gradskog vijeća bude naš vijećnik Tomislav Džanak', rekao je Pavliček.

Također je predstavio Klub vijećnika HSP-a dr. Ante Starčevića u Gradskome vijeću, u kojem će biti vijećnici te stranke Tomislav Džanko, Robert Rapan i Igor Galić. Glavni tajnik stranke Pero Ćorić osvrnuo se na broj birača u gradu Vukovaru, na čijem je popisu, po podacima Gradskog izbornog povjerenstva, 32.711 birača. Rekao je kako je taj broj prevelik i nerealan te se u HSP-u dr. Ante Starčevića zauzimaju za njegovo ažuriranje.

Pročitajte i ovo Osijek MUKE S OTPADOM Slavonski gradovi moraju platiti 9 milijuna eura odštete: Štetni ugovor potpisan prije 22 godine, a nitko neće odgovarati Ilustracija Građani se žale Na istoku zemlje građane zgrozile mrtve ptice: "Bilo ih je po travi, stazama, uz cestu…"

>> Ruža Tomašić na čelu HSP-dr. Ante Starčević

Po Ćorićevim riječima, posebice je upitan točan broj birača srpske nacionalnosti. Po podacima kojima stranka raspolaže, velik broj građana srpske nacionalnosti ne živi u Vukovaru te su samo 'fiktivno' prijavljeni na vukovarskim adresama.

'Nakon što završi najavljeni popis stanovništva, ako se pokaže da u Vukovaru doista ima toliko puno birača, u što sumnjamo, zatražit ćemo od vlade moratorij na određeno razdoblje kako bi se preispitali rezultati popisa stanovništva za Vukovar', rekao je i objasnio da bi u Vukovaru, ako se popisom stanovništva utvrdi da u gradu živi jedna trećina pripadnika srpske nacionalnosti, 'srpska stranka' mogla zahtijevati dvojezične natpise na ulicama i druge zakonske pogodnosti.

'Kako se to ne bi dogodilo, a i radi utvrđivanja točnog broja stanovnika Vukovara, zatražit ćemo da se u razdoblju moratorija još jedanput provjeri popis stanovništva i utvrde točni podaci jer se bojimo da će popis stanovništva u travnju dati nerealnu sliku o broju stanovnika, a time i birača u Vukovaru', istaknuo je Ćorić.(HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene