Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U prigodi Uskrsa, blagdana Kristova uskrsnuća, svečano euharistijsko slavlje u zagrebačkoj katedrali predvodio je danas nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić.


Najveći kršćanski blagdan, središte liturgijske godine, kardinal Bozanić je čestitao vjernicima, a posebno onima koji trpe, siromašnima, zatvorenicima, progonjenima i svima koji očekuju milosrđe, istaknuvši da je Isus uskrsnuo i tako nam svima osigurao život vječni.

Vezani članci Bolnica, ilustracija U splitskoj bolnici približavaju se brojkama iz prosinca, sve je više mladih pacijenata: ''Moramo biti na prvoj crti i dati sve od sebe'' Slika nije dostupna U kakvom su odnosu klinička smrt i uskrsnuće?

U propovijedi je kardinal istaknuo da je s Isusovim uskrsnućem za kršćane otvoreno "novo nebo i novi dan koji ne poznaje zalaza". 

Uskrsli Krist živi u našim srcima i nakon uskrsnuća Isus je na svakom mjestu i u svakom vremenu.

Kardinal je pozvao vjernike da kroz ovaj blagdan trajno obilježavaju spomen na Isusa Krista.

"Budimo oni koji će prihvatiti želju uskrsloga Gospodina, On je
uskrsnuo i dalje je prisutan među nama, živi za svakoga od nas i za čitavo čovječanstvo", istaknuo je nadbiskup.

Unatoč pokušajima da se danas odbaci Krista uskrsloga, on se ne predaje, nego nas i dalje s ljubavlju traži kao jedini pravi i sveopći spasitelj koji jedini može vratiti nadu izgubljenom čovjeku.

I danas smo pozvani da se suočimo s Kristom i njegovom nadom, jer upravo je Krist onaj koji nam ništa ne oduzima i koji u svojim darovima trostruko vraća.

Pozvani smo poput Krista uskrsloga živjeti i ponašati se 'kao sol zemlje i svjetlo svijeta'.

Bili smo svjedoci Kristove muke, ali njegov život u konačnici
promijenio je naš svijet pozvavši nas na istinsku radost i pravu vjeru.