Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IZLOŽBA I AKCIJA EKOAKTIVISTA

Olupine u srcu Mljeta: "Što se čeka - izvlačimo!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U akciji koju suradnik portala DNEVNIK.hr Romeo Ibrišević provodi već godinama, nazvanoj "Očistimo Hrvatsku od olupina - powered by Renault", u proteklih 13 godina iz hrvatskih nacionalnih parkova i parkova prirode izvučeno je više od 15.000 olupina.

Članovi ekološke udruge Zelene stope postavili su danas na otoku Mljetu izložbu nazvanu "Što se čeka - izvlačimo". Deset velikih fotografija našeg suradnika Romea Ibriševića, koji je i osnivač ove udruge, zorno govori o našem odnosu prema prirodi, a postavljene su u trajektnom pristaništu.

Pročitajte i ovo Automobili - 3 Muke po parkingu Pravilnici se nisu mijenjali desetljećima: "Stisnem se koliko mogu, ali drugi ne paze" Ilustracija - 3 Sadašnjost i budućnost Nijedna zemlja nije imuna, a nose povijesnu odgovornost na leđima: 10 država poduzelo je važne korake

U akciji koju Ibrišević zajedno s Renaultom Hrvatska provodi već godinama, nazvanoj "Očistimo Hrvatsku od olupina - powered by Renault", u proteklih 13 godina iz hrvatskih nacionalnih parkova i parkova prirode izvučeno je više od 15.000 olupina. Tvrtka Acal Sirovine iz Metkovića, zadužena za zbrinjavanje metalnog otpada, samo tijekom današnjeg dana prikupila je više od 40 olupina automobila na Mljetu. Njihov besplatan odvoz na kopno omogućila je Jadrolinija.

Povod ovogodišnje akcije godišnji je skup svih hrvatskih planinara. Planinarsko društvo Mljet ugostit će, naime, idućeg vikenda više od 1500 planinara, rekao je organizator i domaćin Marin Perković.

Akciju čišćenja olupina s otoka Mljeta pomogla je i Uprava Nacionalnog parka Mljet, posebice direktorica Marta Sršen Stražičić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene