Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SASTANAK U VLADI

Plenković i Tolušić primili proizvođače mlijeka: Mljekari zadovoljni sastankom, ali još ne odustaju od prosvjeda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Vladi je održan sastanak mljekara s premijerom Andrejom Plenkovićem i ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem.

Niske cijene otkupa, nelojalna konkurencija, bolest kvrgave kože samo su neki od problema koji urušavaju domaću mljekarsku industriju.

Pročitajte i ovo Marija Vučković, ministrica poljoprivrede 10 najvažnijh točaka Ministrica Vučković nakon sastanka s poljoprivrednicima: "Manje-više je sve uvaženo" Andrej Plenković i Dragan Čović snažna podrška Hrvatske Sastali se Plenković i Čović: "Otvaranje pristupnih pregovora BiH zajednički politički prioritet"

Vlada im je obećala riješiti probleme, pojačat će kontrole mlijeka u trgovačkim lancima, dodati mjeru u program ruralnog razvoja da se sufinancira nabava žive stoke, poticati otvaranje mini mljekara. Ali prije svega riješiti kratkoročne probleme.

Mljekari, koji su najavljivali prosvjed, za sada su zadovoljni.

"U dogovoru s našim proizvođačima ćemo, nadam se u vrlo kratkom roku, održati sastanak premijera i Ministarstva s trgovačkim lancima i s našim velikim otkupljivačima. Ono što također možemo kao Vlada i kao resorno Ministarstvo poduzeti je strože kontrolirati problematiku damping cijena u Republici Hrvatskoj", rekao je Tolušić nakon sastanka.

Mario Rengel, predsjednik proizvođačke organizacije Mliječni put Hrvatske, je na pitanje novinara hoće li ustrajati na prosvjedu kojeg su ranije najavljivali, rekao da još nisu definirali da neće biti prosvjeda, ali da će sačekati još kratko vrijeme da vide hoće li što krenuti na bolje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene