U Vladi je održan sastanak mljekara s premijerom Andrejom Plenkovićem i ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem.


Niske cijene otkupa, nelojalna konkurencija, bolest kvrgave kože samo su neki od problema koji urušavaju domaću mljekarsku industriju.

Vezani članci Kristijan Pandek Obrok koji daje svojim kravama košta kao jedan dobar ručak u zagrebačkom restoranu: "Bavljenje ovim poslom danas više nema smisla" Slika nije dostupna Sastanak neuspješan, mljekari prijete prosvjedima

Vlada im je obećala riješiti probleme, pojačat će kontrole mlijeka u trgovačkim lancima, dodati mjeru u program ruralnog razvoja da se sufinancira nabava žive stoke, poticati otvaranje mini mljekara. Ali prije svega riješiti kratkoročne probleme.

Mljekari, koji su najavljivali prosvjed, za sada su zadovoljni.

"U dogovoru s našim proizvođačima ćemo, nadam se u vrlo kratkom roku, održati sastanak premijera i Ministarstva s trgovačkim lancima i s našim velikim otkupljivačima. Ono što također možemo kao Vlada i kao resorno Ministarstvo poduzeti je strože kontrolirati problematiku damping cijena u Republici Hrvatskoj", rekao je Tolušić nakon sastanka.

Mario Rengel, predsjednik proizvođačke organizacije Mliječni put Hrvatske, je na pitanje novinara hoće li ustrajati na prosvjedu kojeg su ranije najavljivali, rekao da još nisu definirali da neće biti prosvjeda, ali da će sačekati još kratko vrijeme da vide hoće li što krenuti na bolje.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju