Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Svaki mjesec propada 200 farmi'

Mljekari: Bez potpora nam prijeti kolapas

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski mljekari u Gudovcu su se sastali sa zamjenicom ministra poljoprivrede i upozorili da bez potpore države mljekarstvu prijeti kolaps.

U prva tri mjeseca otkupljeno je 25 posto manje mlijeka nego lani. Kažu da su došli pred zid, a da ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina s njima ne želi ni sjesti za stol. Osim pada proizvodnje još uvijek nije riješen ni problem aflatoksina otkrivenog u mlijeku početkom veljače, za koji nije isplaćena odšteta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Barem djelomično Jakovina: Obeštetit ćemo seljake i za mlijeko koje su bacali Slika nije dostupna Kriza mljekarske industrije U Saboru na raspravi o mlijeku spomenuli i emisiju Provjereno

'Koji iznos će biti isplaćen ovisi o stanju u proračunu i to je na ministru poljoprivrede i ministru financija Slavku Liniću da operativno dogovore, stoga ne mogu iznositi nikakve informacije vezano za to', rekla je Vesna Ganter, zamjenica ministra poljoprivrede.

>> Aflatoksin: S više od 200 farmi se još uvijek ne otkupljuje mlijeko

'Na dan propada pet farmi, a mjesečno oko 200', rekao je Davor Blažić, predsjednik Saveza udruga proizvođača mlijeka.

'Ako sam ja utrošio sto kuna i dobio sam sto kuna - nisam profitirao ništa', rekao je Vjekoslav Marović, proizvođač mlijeka iz Bresta pokraj Petrinje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene