Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Milinović je novinarima neposredno prije sjednice Vlade napomenuo kako mu je najbitnije da HDZ pobjedi na idućim parlamentarnim izborima.


U tom smislu, rekao je kako je spreman i odstupiti s pozicije u Vladi te na taj način pomoći premijerki Kosor, ako bi to pomoglo HDZ-u u ostvarivanju pobjede na izborima.

Vezani članci Glasovanje, ilustracija Vlada danas raspisuje lokalne izbore: Novu vlast biramo u čak 576 gradova, općina i županija Plenković objavio da će umirovljenici dobiti COVID dodatak u iznosima od 400 do 1200 kn - 2 Plenković otkrio iznos COVID dodatka: "Ovime ne kupujemo glasove umirovljenika. Ovo je potez odgovorne Vlade"

'Ako bi to doprinijelo pobjedi HDZ-a na sljedećim izborima, spreman sam povući se sa svih političkih funkcija na nacionalnoj razini i kao običan član stranke raditi s predsjednicom Kosor da dobijemo iduće parlamentarne izbore', rekao je Milinović novinarima uoči današnje sjednice Vlade upitan je li točno da ga se u stranci marginalizira.

Demantirao je pritom i da ima ambiciju postati predsjednik HDZ-a te dao punu potporu premijerki Kosor ističući da nije, kako navode pojedini mediji, 'puhao u jedra Ive Sanadera'.

Spreman sam povući se sa svih političkih funkcija na nacionalnoj razini i kao običan član stranke raditi s predsjednicom Kosor da dobijemo iduće parlamentarne izbore Darko Milinović

'Nisam branio Ivu Sanadera, čovjeka koji je napustio HDZ i Vladu kada je bilo najteže. Moja puna potpora ide predsjednici Vlade Jadranki Kosor. Uvjeren sam da ćemo s predsjednicom Kosor dobiti sljedeće izbore', kazao je.

>> O Sanaderu: 'Niti ima, niti će ikad imati moju potporu'

Komentirajući navode medija kako premijerka Kosor u HDZ-u želi nove ljude, 'čistih ruku', Milinović je kazao kako daje potporu premijerki u uvođenju novih ljudi u stranku.

Dodao je da je s premijerkom Kosor i jučer razgovarao te da mu je ona dala punu potporu u radu, a na pitanje je li nakon usvajanja proračuna moguća rekonstrukcija Vlade kazao je kako je to pitanje za premijerku.