Mladiću koji je prijetio predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću određeno je petnaest dana istražnog zatvora.


Mladić (21) je još u travnju putem Facebooka zaprijetio Plenkoviću, a uhićen je kada je prošli tjedan došao u Hrvatsku iz Austrije. 

Vezani članci Davor Bernardić i Andrej Plenković Pitanje koje je potpuno izbezumilo Bernardića i Plenkovića: "Nemojte se više ukopavati" Sučeljavanje na Novoj TV Pogledajte koja je jedina stvar oko koje su se složili Bernardić i Plenković: "Nikako ne bih bio sretan da to vidim"

Određen mu je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a zbog prijetnje premijeru može biti osuđen na zatvorsku kaznu do pet godina.

''Ozbiljne stvari ne trebaju se banalizirati'', izjavio je Plenković, odgovarajući na novinarski upit kako tumači prijetnje koje je dobio preko Facebooka, a zbog kojih je zagrebačka policija uhitila 21-godišnjeg hrvatskog državljanina.

"Nadam se da nećete sada ovo banalizirati, kao i napad na državnu tajnicu Janicu Kostelić. Stabilnost podrazumijeva i ozbiljnost i nebanaliziranje ozbiljnih stvari", poručio je Plenković novinarima.

No, uhićenjima zbog prijetnji na društvenim mrežama ovdje nije kraj. U istražnom zatvoru završio je muškarac zbog objave koju je napisao na Facebooku u kojoj, smatra policija, javno poziva na mržnju i nasilje prema troje saborskih zastupnika - Bruni Esih, Zlatku Hasanbegoviću i Davoru Ivi Stieru.